Į naujai atidaromą modernizuotą Lazdijų miesto hipodromą, kur vyks respublikinės ristūnų žirgų varžybos, skirtos Lietuvos valstybės atkūrimo 95-osioms metinėms paminėti, sugužės minios žirginio sporto entuziastų bei žiūrovų. Jie atvyks ne tik iš atokiausių šalies kampelių, bet ir kaimyninės Lenkijos.

Už Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir rajono savivaldybės lėšas modernizuotame hipodrome įrengta 500 vietų žiūrovų tribūna, žirgų laikymo ir išlaipinimo vieta, pagalbinės patalpos, hipodromo žirgų bėgimo takas su varžybų aikštele, automobilių stovėjimo aikštelės. Statybos darbus atliko UAB „Veikmės statyba“. Naujame hipodrome žadama rengti ne tik vietinės, respublikinės reikšmės, bet ir tarptautinius renginius.

Lazdijų rajonas – žemdirbių kraštas, nuo seno garsėjantis sportinės žirgininkystės tradicijomis. Pirmosios ristūnų žirgų varžybos pradėtos organizuoti 1960 metais Kirsnos kolūkio hipodrome. Po 53-ejų metų jos šiemet bus surengtos modernizuotame Lazdijų miesto hipodrome, kuris vienintelis Pietų Lietuvoje atitinka visus techninius reikalavimus, keliamus respublikinėms žirgų lenktynėms organizuoti.

Respublikinių ristūnų žirgų varžybų organizavimo darbo grupės vadovas rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir melioracijos skyriaus vedėjas Algimantas Pipiras sakė, kad numatyta surengti šešis važiavimus. Juose žada varžytis apie 50 žirgų ir jų vadeliotojai. Dalyviai, pasak vedėjo, atvyks iš įvairių Lietuvos rajonų, dauguma iš jų patirties bus įgiję neseniai vykusiose Sartų varžybose. Lazdijų hipodrome bus varžomasi dėl rajono mero taurės, Žemės ūkio ministerijos, hipodromo rangovo UAB „Veikmės statyba“, UAB ,,Mockavos terminalas“ bei kitų organizacijų ir institucijų įsteigtų prizų.

Renginio dalyvius ir svečius linksmins turtingą kultūrinę programą parengę Lazdijų kultūros centro meno kolektyvai. Lazdijų rajono žirgininkai taip pat žada visiems suteikti smagių akimirkų. Jie susirinkusius pradžiugins savo pasirodymais, organizuos mėgėjiškas žirgų rungtis.

Veiks ir rajono amatininkų, tautodailininkų, menininkų mugė. Vyks įvairi prekyba. AB ,,Lytagra“ prekybos vietoje bus galima įsigyti prekių žirgams bei raiteliams: priemonių žirgų priežiūrai, raiteliams skirtos aprangos, kaubojiškų balnų ir skrybėlių bei dar daug kitų prekių. Taip pat įvairių gyvulininkystės reikmenų, skirtų galvijų, kiaulių, naminių paukščių, triušių ir kitų gyvūnų priežiūrai.

Varžybų organizatoriai, A.Pipiro teigimu, iš anksto atsakingai ruošė hipodrome lenktyniavimo trasą, valė sniegą. Jie tikisi, kad iki vasario16-osios orai pagerės ir žirgams bei jų vadeliotojams bus sudarytos puikios lenktynių sąlygos. Jiems šypsosis fortūna ir bus palanki žirgų deivė Epona.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)