Jaunajam puolėjui galimybė pasireikšti buvo suteikta tik vienose oficialiose rungtynėse, o jaunimo A–junior komandoje sužaidė daugiau nei dvidešimt susitikimų. Paskutinę žaidėjų registracijos dieną A. Bendžius buvo užregistruotas Elektrėnų klube.

„Suteiktą galimybę save išbandyti ir parodyti, kad lietuviai gali žaisti ledo ritulį ne ką blogiau, vertinu kaip gyvenime suteiktą progą ir dėkoju žmonėms, kurie padeda. Vasara buvo nereali: treniravausi su profesionalais, kurie žaidę ir NHL ir KHL – tai lietuviui, atvykusiam tiesiai iš Elektrėnų yra kaip pasaka apie kurią tik pakalbėdavome!

Jau pradžioje sezono buvo nusiųstas atstovauti jaunimo komandą ir taip normalu, to ir tikėjausi, bet staiga viskas kategoriškais pasikeitė – nejaučiau trenerio pasitikėjimas, atvirkščiai - ignoravimą, pats patekau į psichologinę duobę su kuria, dabar suprantu, nelabai susitvarkiau“ – pasakoja Aivaras Bendžius.

- Ar nebuvo galimybės likti, nes kontraktas galiojo iki sezono pabaigos su galimybę pratęsti dar dvejiems metams?

- Sutartis galioja su vyrų komanda, o naujas direktorius atėjęs pasakė, kad jaunimui algos nebus mokamos, kol nežaisiu už vyrus – tai rinkis, arba žaidimas už dyką pas jaunimą, arba nutraukiame susitarimą. Ir pinigai čia tikrai ne patį svarbiausią vaidmenį atliko, tiesiog per daug priežasčių savyje radau nelikti jaunimo komandoje, todėl abipusiu sutarimu palikau „Ilves“.

- Suomijos A–junior lygą iškeitei į Lietuvos čempionatą?

- Na, iš pirmo žvilgsnio skamba keistai, bet sakau, reikia „persikrauti“, išmokti bent šiek tiek normaliau anglų kalbą. Žinoma, pas mus lygis žemesnis, bet treniruosiuosi, dirbsiu ir žaisiu iš visų jėgų tiek „Energijoje“ tiek Lietuvos rinktinėje, jei treneris B. Haake pakvies į stovyklą.

Aivaras Bendžius 2012/13 m. sezone sužaidė 1-erias rungtynes Suomijos SM–liiga, 21-erias - Suomijos A–junior, atstovavo Lietuvos nacionalinei rinktinei olimpinės atrankos turnyre Vengrijoje ir pasižymėjo rezultatyvių perdavimu, taip pat vilkėjo nacionalinės jaunimo rinktinės kapitono marškinėlius pasaulio diviziono II-os A grupės čempionate, kuriame pasižymėjo įvarčiu ir dviem rezultatyviais perdavimais.

Aivaras Bendžius asmeniškai padengė visas klubui Elektrėnų „Energija“ susijusias tarptautinio perregistravimo išlaidas (perėjimas iš „Ilves“ į „Energiją“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)