Jis ir kiti rinktinės lyderiai pateisino savo vardą – staigmenų čempionate neužfiksuota.

Tiesa, dalis rinktinės narių, siekdami prieš balandį Vilniuje vyksiantį pasaulio čempionatą išvengti traumų rizikos, pirmenybėse nedalyvavo.

„Sunku pasakyti, ar geriau buvo praleisti Lietuvos čempionatą, ar dalyvauti. Kiekvienos varžybos yra patirtis, bet likus 2,5 mėnesio iki pasaulio čempionato tai jau yra rizika“, – portalui sportin.lt sakė rinktinės treneris Paulius Klapatauskas.

Matėme, buvo tikrai nemažai sužeidimų, belieka tikėtis, kad tos traumos nebus rimtos, ir jau po savaitės sportininkai galės grįžti į normalų pasirengimo pasaulio čempionatui ritmą“.

„Rinktinės lyderiams šios varžybos buvo tarsi paruošiamasis etapas prieš pasaulio čempionatą, o jaunimui – galimybė patikrinti savo jėgas prieš Europos čempionatą, kuris vyks Šveicarijoje. Čempionate dalyvavo daug naujos kartos sportininkų, ir galima pasidžiaugti, kad nepaisant to, varžybų lygis buvo pakankamai aukštas. Tiesa, stebuklų neįvyko – favoritai liko tie patys“, – kalbėjo P. Klapatauskas.

Vyrų varžybose – O. Proco benefisas

Vyrų varžybose čempionais tapo: Andrius Miseckas (iki 70 kg), Domas Sutkus (iki 80 kg), Orestas Procas (iki 90 kg) ir Donatas Imbras (virš 90 kg).

Itin įspūdingas buvo svorio kategorijos iki 90 kg finalas, kuriame Orestas Procas savo varžovą Modestą Čyplį patiesė vienu vieninteliu smūgiu.

M. Čyplys kelias minutes pylė O. Procą smūgių kruša, o pastarasis, tarsi nekreipdamas didelio dėmesio į varžovo išpuolius, kantriai laukė savo progos smūgiuoti. Publika netgi ėmė raginti O. Procą imtis darbo...

Ėmėsi. Vieno vienintelio smūgio į korpusą užteko, kad kova būtų baigta.

Portalui sportin.lt O. Procas pripažino, kad tai nebuvo jo kovos planas.

„Netyčiukas... Laimės dalykas. Priekinė ranka, tiesus smūgis, ne kablys... Tiesiog tinkamu laiku pataikiau į tinkamą vietą. Ne, tai nebuvo planas. Tikrai norėjau daugiau smūgiuoti, bet varžovas man labai neparankus buvo. Mėgstu artimą kovą rankomis, o jis stengėsi neprisileisti manęs. Vis bandžiau arčiau prieiti. Planas buvo daugiau smūgių padaryti“, – teigė O. Procas.

Svorio kategorijoje virš 90 kg varžėsi vos du sportininkai. Įveikęs Andrių Draugelį 2013-iųjų šalies čempionu tapo Donatas Imbras.

„Norėjau pasitikrinti, kaip atrodau po dviejų metų nedalyvavimo varžybose“, – po kovos sportin.lt sakė D. Imbras. Nenuvertindamas varžovo D. Imbras tikino, kad jam tai buvo puiki treniruotė.

„Kovojau visiškai ramiai. Žinojau, kad esant reikalui galiu paspausti. Stengiausi prailginti kovą, kad pasijusčiau stresinėje situacijoje. Andrius yra labai stiprus Europos vidutiniokas, kuris bet kada gali iššauti ir kuris gali būti pavojingas. Labai patiko su juo kovoti. Emociškai tai buvo labai įdomi kova. Esu patenkintas“.

Moterų varžybos – be garsiojo trejetuko

Moterų varžybose čempionėmis tapo: Marta Sokolenko (iki 55 kg), Inga Mikštaitė (iki 65 kg) ir Margarita Čiuplytė (virš 65 kg).

Tiesa, lengviausioje svorio kategorijoje nesivaržė visos trys lyderės – Rita Pivoriūnaitė, Rūta Brazdžionytė ir Diana Mačiūtė. Visos trys ruošiasi balandį vyksiančiam pasaulio čempionatui.