1997-1998 m. Europos jaunimo (iki 23 m.) dviračių treko čempionė, 1996 m. Atlantos olimpinių žaidynių šeštosios vietos ir Pasaulio taurės (1998 m.) laimėtoja Rasa Mažeikytė nuo vasario 4 d. prisijungs prie Lietuvos dviratininkių per treniruočių stovyklą Kroatijoje.

„Rasai kovo 31 dieną sukaks 37-eri, tačiau yra nemažai pavyzdžių, kai tokių metų dviračių treko meistrės sėkmingai lenktyniauja per Europos ir pasaulio čempionatus. Italijos Toskanos regione, Lukos provincijoje gyvenanti dviratininkė jau pradėjo treniruotis, o per pratybas Kroatijoje yra pasirengusi visu pajėgumu kibti į darbą

Lietuvos rinktinei ši dviejų olimpinių žaidynių dalyvė labai reikalinga, nes po pasaulio čempionato keičiasi moterų komandinės persekiojimo lenktynės. Kaip ir vyrų grupėje, distancija dabar jau bus ilgesnė - vyks 4 km lenktynės ir komandą sudarys ne trys, o keturios dviratininkės.

Tad mums bus reikalingos ne keturios, o šešios persekiotojos, kurios rengsis komandinėms lenktynėms. Spalio 18-20 d. Apeldorne (Olandija) per Europos čempionatą moterys dėl medalių jau rungtyniaus 4 km komandinėse persekiojimo lenktynėse“, - sako Lietuvos rinktinės vyr. treneris panevėžietis Antanas Jakimavičius.

R. Mažeikytė iš didžiojo sporto buvo pasitraukusi 2003 m. Tada sportininkei atsinaujino nugaros skausmai ir ji, nors jau beveik turėdama kišenėje kelialapį į 2004 m. Atėnų olimpines žaidynes, nutarė neberizikuoti sveikata.

- Gal Rasa Mažeikytė dalyvaus ir vasario 20-25 d. Minske įvyksiančiame pasaulio dviračių treko čempionate?

- Ne, nedalyvaus. Nedalyvaus ir visa Lietuvos dviračių treko rinktinė. Po įtempto ketverių metų olimpinio ciklo mūsų dviratininkėms būtinai reikalingas poilsis, todėl šie metai mūsų treko meistrėms bus daugiau atsigavimo metai.

- Kiek dviratininkių vyks į treniruočių stovyklą Kroatijoje?

- Septyniolika. Rintinėje – ir Europos čempionės Vilija Sereikaitė, Aušrinė Trebaitė ir Vaida Pikauskaitė, taip pat Eglė Zablockytė, Roberta Pilkauskaitė, Karolina Kedytė-Tarnavienė. Dar prisijungs Rasa Mažeikytė, taip pat jaunosios dviratininkės. Pratybos vyks iki vasario 25 d. Su mumis nebus sprinte rungtyniaujančių dviratininkių, kurias treniruoja Dmitrijus Leopoldas.

- Gal dviračių treke po Londono olimpinių žaidynių atsirado dar kokių naujovių?

- Po olimpinių žaidynių jų visada atsiranda. Šiemet vyks labai daug tarptautinių treko varžybų, per kurias bus renkami reitingo taškai. Jie lems, kurios dviratininkės pelnys teisę startuoti Pasaulio taurės etapų varžybose. Patekimas į pasaulio čempionatą dar labiau pasunkės, dviratininkėms reikės rungtyniauti ištisus metus.