LLAF taurės varžybos yra vienas iš dviejų didžiausių lengvosios atletikos renginių mūsų šalyje uždarose patalpose.

Tai pirmas rimtas startas šį sezoną, todėl varžybose dalyvavo dauguma pagrindinių mūsų sportininkų. Atvirose varžybose, kuriose šįkart dalyvavo ir latviai, buvo varžomasi ir dėl piniginių prizų. Lietuvos lengvaatlečius motyvavo ir galimybė įvykdyti kovo 1-3 dienomis vyksiančio Europos uždarų patalpų čempionato normatyvus.

800 metrų greičiausiai įveikė Eglė Balčiūnaitė (2:08.51) ir pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą, 1 500 m bėgimo čempionais tapo Vaida Žūsinaitė ir Rimgaudas Morkūnas, pirmą vietą rutulio stūmime iškovojo Šarūnas Banevičius, aplenkęs Rimantą Martišauską, trišuolio rungtyje nugalėjo Jolanta Verseckaitė, o A. Skujytė įveikė 187 cm aukštį ir ne tik tapo varžybų nugalėtoja, bet ir pasiekė Lietuvos geriausią sezono rezultatą. Mūsų olimpietė nepralenkiama buvo ir rutulio stūmime - 16,13 m ir geriausias Lietuvos sezono rezultatas bei šešta iš eilės pirma vieta LLAF taurės turnyre.

Penktą kartą iš eilės Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurę iškovojo Jolanta Verseckaitė. Trišuolininkė į tolį nušoko 13,22 metrų ir pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą.

Aštuntus metus iš eilės Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybas laimėjo Sonata Tamošaitytė, kuri triumfavo 60 metrų bėgimo su barjerais rungtyje. Eglė Balčiūnaitė pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą 800 metrų bėgimo rungtyje.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybose dėl traumų negalėjo dalyvauti sprinterė Lina Grinčikaitė, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė ir trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė.

Vyrų šuolių į aukštį rungtyje nepralenkiamas buvo Europos čempionato prizininkas Raivydas Stanys. Jis įveikė kartelę iškeltą į 2,20 metrų aukštį ir pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą. R. Stanys ketvirtą kartą iš eilės ir septintą per visą savo karjerą triumfavo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybose.

Net 55 dalyviai varžėsi vyrų 60 metrų bėgimo rungtyje. Čia greičiausias buvo kaunietis Lukas Gaudutis, distanciją įveikęs per 6,90 sekundės. Tokiu pačiu rezultatu finišavęs Mantas Semčenka iš Palangos liko antras. Varžybose nedalyvavo startuoti turėjęs Rytis Sakalauskas. Jis dėl darbo reikalų negalėjo atvykti į Vilnių.

Vyrų šuolių į tolį rungtyje čempionu tapo kaunietis Tomas Vitonis. Jis nušoko 7,84 metrus ir aplenkė antroje vietoje likusį Darių Aučyną. T. Vitonis vienintelis šiuo metu yra įvykdęs kovo 1-3 dienomis vyksiančio Europos uždarų patalpų čempionato normatyvą.

Nugalėtojai:

Moterys

60 m Diana Džavachidis (Vilnius) 7.77 (Lina Grinčikaitė, laimėjusi devynias taurės varžybas iš eilės, nedalyvavo).
400 m Eva Misiūnaitė (Kaunas) 58.04 (nugalėjo vėl po metų pertraukos).
800 m: Eglė Balčiūnaitė (Šiauliai) 2:08.51 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas).
1500 m: Vaida Žūsinaitė (Vilnius, Alytus) 4:29.78.
3000 m: Gintarė Zenkevičiūtė (Vilnius, Švenčionys) 10:09.86.
60 m barj. bėgimas: Sonata Tamošaitytė (Kaunas) 8.44 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas, taurės varžybas Sonata laimėjo aštuntus metus iš eilės).
Šuoliai į aukštį: Austra Skujytė (Kaunas) 1.87 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas, taurės varžybas laimi trečią kartą, pirmasis buvo dar 2000 metais).
Šuoliai į tolį: Lina Andrijauskaitė (Kaunas) 6.17 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas, nugalėjo šiose varžybose po 5 metų pertraukos).
Trišuolis: Jolanta Verseckaitė (Vilnius) 13.22 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas, laimėjo LLAF taurę penktą kartą).
Rutulio stūmimas: Austra Skujytė (Kaunas) 16.13 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas, šešta iš eilės pirmoji vieta LLAF taurėje).

Vyrai:

60 m: Lukas Gaudutis (Kaunas) 6.90 (su tokiu pačiu rezultatu antrą vietą užėmė 2004-2005 metų nugalėtojas Mantas Semčenko iš Palangos).
400 m: Rokas Pacevičius (Kaunas) 50.75.
800 m Vitalijus Kozlovas (Vilnius) 1:53.79 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas, šiame nuotolyje tai jo penktoji pergalė).
1500 m: Rimgaudas Morkūnas (Šiauliai) 4:01.97.
3000 m: Justinas Beržanskis (Šiauliai) 8:28.63 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas, pakartojo pernykštį laimėjimą).
60 m barj. bėgimas: Andrius Latvinskas (Kaunas,Marijampolė) 8.35.
Trišuolis: Andrius Gricevičius (Kaunas) 15.31 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas, trečia pergalė taurės varžybose, antrą vietą užėmė Mantas Dilys - 14.93 m).
Rutulio stūmimas: Šarūnas Banevičius (Klaipėda) 18.20 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas, pergalę išplėšė paskutiniu bandymu dviem centimetrais pralenkęs pirmavusį Rimantą Martišauską).
Šuoliai į aukštį: Raivydas Stanys (Kaunas) 2.20 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas, ketvirta iš eilės ir septinta per visą laiką Raivydo pergalė LLAF taurės varžybose).
Šuoliai į tolį: Tomas Vitonis (Kaunas) 7.84 (antras liko Darius Aučyna - 7.50 m).

Varžybose pasiekta 11 geriausių sezono rezultatų

„Smagu čia dalyvauti, norėjosi pabūti kartu su visais“, - po savo pasirodymo kalbėjo viena garsiausių Lietuvos lengvaatlečių A. Skujytė. – Šioms varžyboms visai nesiruošiau, turėjau mažą stovyklėlę, tačiau ten daugiausiai vyko „užtempimai“. Man tai daugiau „pažaidimas“. Pirmadienį per treniruotę pasibandžiau šuolius, norėjau pažiūrėti ar vertą čia ateiti. Jeigu būtų buvusios stipresnės varžovėms, matyt, būčiau nėjusi (šypsosi, red. past.). Taip būna gyvenime.

Pirmos treniruotės būna lyg ant sparnų, po to būna duobė ir tada vėl iš jos išlipi. Kadangi dar nebuvo tiek dirbta, kad viskas griūtų, tai savo rezultatais esu patenkinta. Po šito starto nuspręsiu, kaip toliau bus su mano karjera. Nesu pasiruošusi ir bijau, kad neprisižaisčiau. Žiūrėsiu, kaip jausiuos. Šiuo metu galvoju sudalyvauti Lietuvos čempionate“.

„Šiuo metu esu dar nepasiruošęs, neturėjau daug varžybų, o ir sąlygos žiemos sezono treniruotis Lietuvoje nėra pačios geriausios“, - pasakojo čempionas R. Stanys. – Kaune manieže per treniruotes būna 10 laipsnių šilumos. Šiandien neblogai jaučiausi, su svoriu nebeturiu problemų, numečiau kelis kilogramus. Galėjau pasirodyti geriau, bet trūko detalių. Svarbiausia, kad forma tik kiltų, o ne kristų žemyn. Manau, praleisiu uždarų patalpų Europos čempionatą, ruošiuosi vasarai, tikiuosi pagerinti Lietuvos rekordą“.

„Savo pasirodymu nesu labai patenkintas, norėjosi bėgti greičiau, tačiau tai tik sezono pradžia“, - teigė nugalėtojas L. Gaudutis. – Šioms varžyboms specialiai nesiruošiau, tai daugiau tarpinis startas. Žiemos sezono metu išvis neplanavau startuoti. Pagrindinis mano startas bus vasarą, o žiemą yra daugiau pasiruošimas. Žiemos metu noriu „pasikelti“ greitį“.

„Sunki pergalė, tačiau savo pasirodymu esu patenkintas“, - po rungties tikino T. Vitonis. – Prieš savaitę buvau pasiekęs asmeninį rezultatą, tai jį pakartoti buvo sunku tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Bet džiaugiuosi kažką netoli to pasiekęs. Svarbiausias startas laukia Europos čempionate. Jeigu pavyktų pakartoti rezultatą 8,03 metrai, tai jau būtų maža galimybė užlipti ant prizininkų pakylos“.

„Nesu labai patenkinta, nes tikėjausi geresnio rezultato“, - po apdovanojimų sakė trišuolio nugalėtoja J.Verseckaitė. – Sezono pradžia, tai yra kaip yra. Tikiuosi, kad antras startas bus geresnis. Tai pirmos sezono varžybos, tai koją pakišo jaudulys, nesusitvarkiau su įsibėgimu, pavyko atlikti tik 2 įskaitinius šuolius. Europos čempionato normatyvas yra 13,50 metro, tai su trenere turime užsibrėžusios tikslą jį įveikti“.

„Viskas labai šaunu, pasiekiau savo asmeninį rekordą uždarose patalpose, - po finišo sakė nugalėtoja V. Žūsinaitė. Rungtį pradėjau lėtai, tačiau vėliau viskas įsivažiavo. Su trenere buvom sutarusios, kad savo jėgą įrodysiu paskutiniame rate. Žinojau, kad man pavyks. Vadinasi, ateityje galiu bėgti dar geriau. Kitą savaitę Kaune dalyvausiu studenčių čempionate, o po to lauks Lietuvos čempionatas. Šie du startai žiemos sezone, manau, bus paskutiniai. Juose parodysiu ką galiu“.

Pirmoje klubų grupėje pirmavo abi SK „COSMA“ komandos - pirmos sąskaitoje 10139 taškai, antros - 9527 taškai. Trečiąją vietą užėmė Klaipėdos SK „Nikė“ (9077). Antroje grupėje nugalėjo Marijampolės lengvosios atletikos sporto klubas.

Pirmoje miestų grupėje Vilnius (32379) pralenkė Kauną (32096). Tarp antros grupės miestų pajėgiausi buvo klaipėdiečiai, tarp rajonų - Marijampolės komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)