Pagal EHF sudarytą tvarkaraštį, pirmos rungtynės Klaipėdoje turėtų vykti vasario 16 arba 17 dienomis, o atsakoma susitikimas Serbijoje – po savaitės.

Tačiau sutaupyti lėšų norinčios komandos mėgina susitarti abi dvikovas surengti viename mieste.

Pirmas pasiūlymą santykius išsiaiškinti Serbijoje pateikė „Radnički“ klubas, tačiau „Dragūnas“ jį atmetė.

„Mes nesame taip smarkiai pasitikintys savimi, kad galėtume abejas rungtynes žaisti išvykoje. Todėl atsisakėme ir tuo pačiu pakvietėme varžovus abu mačus žaisti Klaipėdoje. Serbai lyg ir sutiko, tik mainais užsiprašė, mūsų akimis, per daug pinigų“, – DELFI aiškino A. Juškėnas.

Šiuo metu „Dragūno“ ir „Radnički“ klubai derasi dėl piniginės kompensacijos dydžio: serbai pageidauja 6 tūkst. eurų (per 20 tūkst. litų), klaipėdiečiai siūlo tūkstančiu eurų mažiau. Esą būtent tiek „Dragūnui“ kainuotų ir išvyka į Kragujevacą.

Uostamiesčio komandos vyriausiasis treneris neabejojo, jog sutarus abi dvikovas žaisti Lietuvoje, „Dragūno“ galimybės patekti į kitą etapą gerokai išaugtų.

„Tai tikrai padidintų mūsų šansus. Savo ruožtu, serbai labai pasitiki savimi ir nori vienu šūviu nušauti du zuikius: ir laimėti, ir neišleisti pinigų. Šios komandos pajėgumas mums išties yra daugiau nei pakankamas. Nors Serbijos čempionate jie užima tik aštuntą vietą, tai neatspindi jų galimybių. Paskutines 5-6 rungtynes jie pralaimėjo 1-2 įvarčių skirtumu, o pirmaujančią komandą namuose įveikė net 8 įvarčiais“, – varžovų rezultatus nagrinėjo A. Juškėnas.

Tiesa, treneriui kol kas galvą labiau skauda ne dėl serbų, o dėl savos ekipos problemų. Lietuvos čempionams EHF Iššūkio taurės aštuntfinalyje veikiausiai teks verstis be pagrindinio vartininko Aisčio Pažemecko, kuriam praėjusį mėnesį operuota plyšusi Achilo sausgyslė.

Maža to, gruodžio pabaigoje Rygoje (Latvija) vykusiame draugiškame turnyre atstovaudamas Lietuvos rinktinei traumą patyrė vienas klubo lyderių Karolis Stropus, kuriam lūžo raktikaulis.

„Mums jo netektis žiauri – be jo atrodytume labai silpnai. Gydytojų išvados dviprasmiškos, neaišku, ar Karolis spės pasveikti. O jį keičiančiam Jonui Truchanovičiui Rygoje taip pat atsinaujino trauma“, – krimtosi A. Juškėnas.

Primename, kad „Dragūnas“ EHF Iššūkio taurės šešioliktfinalyje netikėtai peržengė 14-a kartų Ukrainos čempione tapusios Zaporožės ZTR ekipos barjerą.

Lietuviai namuose laimėjo 27:22, o Ukrainoje nusileido varžovams 24:29, bet pateko į kitą etapą, nes svečiuose įmetė daugiau įvarčių nei oponentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)