Sutarties pasirašymui skirta spaudos konferencija vyko autentiškoje vietoje – universalioje arenoje „Sportima“, salėje, kurioje treniruojasi Vilniaus dvikovės sporto šakų mokyklos jaunieji imtynininkai, tiesiai ant imtynių kilimų. Net konferencijoje dalyvavę žiniasklaidos atstovai turėjo apsiauti antbačius (bachilus).

„Sporto ateities fondo“ valdybos pirmininkė Kristina Plisienė žadėjo, kad ambicingas metinis fondo tikslas 1000 Lt stipendijas skirti tūkstančio socialiai remtinų vaikų sportinei veiklai bus įgyvendintas.

„Juk tikslai ir turi būti ambicingi. Labai norime įgyvendinti fonde išsikeltą tikslą ir nuoširdžiai stengsimės jį realybe paversti iki metų pabaigos“, – sakė K. Plisienė.

Spaudos konferencijoje dalyvavo ir fondo ambasadorius – vienas garsiausių ir tituluočiausių Lietuvos atletų, olimpinis ir pasaulio čempionas, disko metikas Virgilijus Alekna. Jis teigė lengvai priėmęs sprendimą įsitraukti į fondo veiklą, nes jam artimi šios organizacijos propaguojami veiklos principai.

„Dauguma įgūdžių susiformuoja vaikystėje, todėl labai svarbu suteikti galimybę sportuoti tiems vaikams, kurie jos neturi. Sieksiu, kad prie fondo veiklos prisijungtų ir kiti garsūs mūsų šalies sportininkai – baigę ar bebaigiantys karjerą mano kolegos“, – žadėjo V. Alekna.

Vilniaus dvikovės sporto šakų mokyklos direktorė Stasė Spetylienė dėkojo fondui už paramą bei skaičiavo, kad didžioji dalis iš savivaldybės gaunamų ir iš auklėtinių surenkamų lėšų padengia tik sporto bazių nuomos išlaidas ir trenerių atlyginimus, todėl papildomos lėšos socialiai remtiniems vaikams didina sportuojančių vaikų motyvaciją.

„Turime mokėti už jaunųjų sportininkų, jų trenerių dalyvavimą net ir nacionalinėse sporto pirmenybėse, todėl ne visi gali į jas vykti“, – pasakojo S. Spetylienė.

Jaunųjų imtynininkų treneris Vladimiras Audickas džiaugėsi, kad vaikai turės geresnes galimybes atskleisti savo talentus, pasakojo, kad dažnai neužtenka pinigų socialiai remtinų vaikų sporto inventoriui, kai kurie iš jų negali dalyvauti sporto turnyruose, vykstančiuose kituose miestuose ar tarptautinėse varžybose, nes tėvai neišgali jų ten išleisti.

„Vaikai jau pateisino pirmas investicijas – iš daugelio turnyrų, kuriuose jie sudalyvavo gavę pirmąją paramos dalį, parsivežėme apdovanojimus“, – džiaugėsi V. Audickas.

Fondo atstovai žadėjo, kad projektas su Vilniaus dvikovės sporto šakų mokykla – tik pirmas. Šiuo metu tariamasi dėl bendradarbiavimo su Anykščių sporto ir sveikatingumo centro baseinu „Bangenis“ – bus skiriamos 5 stipendijos jame sportuojantiems vaikams. Taip pat pateiktos paraiškos kelioms stambioms tarptautinėms Lietuvoje veikiančioms įmonėms, iš jų laukiama atsakymo. Tikimąsi, kad iki vasaros stipendijas gausiančių jaunųjų sportininkų sąrašas gerokai pailgės.

Po spaudos konferencijos stipendijas gavę Vilniaus dvikovės sporto šakų mokyklos auklėtiniai surengė trumpą treniruotę, pademonstravo pagrindinius metimus ir imtynių veiksmus, pabendravo su žiniasklaidos atstovais, papasakojo apie savo pasiekimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją