„RIO“ arenoje įrengtos trys visus reikalavimus atitinkančios paplūdimio tinklinio aikštelės. Laiką čia galės praleisti tiek profesionalūs žaidėjai, tiek pradedantys, ar norintys išbandyti šią, Lietuvoje populiarėjančią sporto šaką.

„Klimatas Lietuvoje nepalankus paplūdimio tinkliniui. Juo ir kitomis paplūdimio pramogomis galima mėgautis labai trumpai – tik vasarą, o ir visos tam tinkančios vietos dažniausiai būna užimtos. Kadangi su bendraminčiais esame tinklinio entuziastai, nusprendėme užpildyti šią spragą ir įrengti tokią vietą Kaune“, – pasakojo uždaros smėlio arenos „RIO“ direktorius Linas Matulaitis.

10 metrų aukščio ir 1200 kv. metrų ploto metaliniame angare įrengtos šildomos grindys, tad smėlio temperatūra net žiemos metu siekia virš 30 laipsnių šilumos. Smėlį į areną vežė 30 sunkvežimių, jo sluoksnis siekia apie 35-40 cm. Iš viso „RIO“ arenoje supilta net 400 kubinių metrų baltojo smėlio, kuris nuolat valomas, dezinfekuojamas.

Mažiau nei per mėnesį, dirbant 14 žmonių, įrengtos arenos sienos dekoruotos džiunglių, pietietiško baro vaizdais. Arenoje veikia dušai, persirengimo kabinos, baras.

Tinklinio federacijois atstovas M. Vasiliauskas džiaugėsi, jog apleisti sandėliai taip greitai gali pavirsti sporto arena ir džiuginti vasaros pramogomis kiekvieną. Uždaros smėlio oazės atidarymo proga simbolinę juostelę perkirpo miesto meras Andrius Kupčinskas, Aleksandro Stulginskio universiteto rektorius, o taip pat ir arenos partneris, prof. dr. Antanas Maziliauskas, ir arenos direktorius L. Matulaitis.

Po oficialiosios dalies, simboliškai atidarant tinklinio areną, pirmąjį mero A. Kupčinsko smūgiuotą kamuolį atmušė pernai pasaulio jaunimo čempionėmis tapusios – Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė.

L. Matulaičio teigimu, „RIO“ ateities planuose – rengti tiek dieninius, tiek naktinius turnyrus. Taip pat numatoma organizuoti pramoginius renginius savaitgalio vakarais, o koncertai ar vakarėliai basomis ant šilto smėlio leis atitrūkti nuo šaltų Lietuvos orų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)