Lietuviai trasoje užtruko 2 paras 22 valandas ir 50 minučių. Šeštą kartą triumfavusi „Wild Oats XI“ jachta distanciją įveikė rekordiniu laiku – per 1 parą 18 valandų 23 minutes 12 sekundžių – ir nuo 2005 metų patiems priklausiusį ankstesnį rekordą pagerino 16 minučių 58 sekundėmis.

Lietuvos buriuotojai buvo tolimiausi svečiai atvykę į šias varžybas ir puikiu rezultatu nustebino savo priešininkus.

Kartu su Japinijos įgula, lietuviai yra vienintelės ne Australijos jachtos varžybose. Lietuviai ir japonai simboliškai kartu ir finišavo. „Ambersail“ užėmė 13-tą vietą, o „KLC Bengal 7“ iš Japonijos atsiliko 6 minutėmis ir finišą kirto 14-ti.

„Ambersail“ kapitonas Simonas Steponavičius sakė, kad lietuviai japonų laivą varžybose sutinka gana dažnai: „Anksčiau jie dalyvaudavo kaip Didžiosios Britanijos atstovai ir kartu su Australijos „Jazz“ įgula visada mums sudaro konkurenciją“.

„Tai regata, kurią įveikti buvo privalu. Tai būtent taip, kaip įsivaizdavau – labai sunku. Sąlygos nuolat keičiasi“, – pridėjo Simonas Steponavičius.

Kapitonas pažadėjo, kad darys viską, kas įmanoma, kad sugrįžtų į šią regatą kiekvienais metais.

„Ambersail“ įgulos kapitonas „Rolex Sydney Hobart Yacht Race“ regatoje – patyręs buriuotojas Simonas Steponavičius, vairinininkai – Raimondas Šiugždinis, Saulius Pajarskas ir Tauras Rymonis, navigatorius – Raimundas Daubaras. Įgulą taip pat sudaro Arūnas Burkšas, Ramūnas Bložė, Regimantas Buožius, Linas Ivanauskas, Tomas Ivanauskas, Paulius Jeršovas, Klaudio Kliučinskas, Gintautas Milevičius, Rokas Milevičius, Alvydas Naujėkas, Gediminas Sirvidas, Algimantas Variakojis, Rokas Vaičiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)