Iki tol plaukusi rytine Australijos pakrante, šiuo metu „Ambersail“ priartėjo prie vieno pavojingiausių regatos ruožų - Baso sąsiaurio. Ši vieta pasižymi itin nepalankiomis oro sąlygomis: stipriomis srovėmis, dideliu vėju ir aukštomis bangomis. Nepaisant to, šiuo metu pučia buriuotojams palankus Šiaurės vėjas ir lietuvių jachta gali plaukti didesniu greičiu.

Kaip praneša „Ambersail“ komandos navigatorius Raimundas Daubaras, šiuo metu pučiantis 25 mazgų vėjas yra palankesnis konkurentams, plaukiantiems lengvesnėmis jachtomis. Lietuvių jachtos pranašumas jaučiamas tik vėjui sustiprėjus iki 30 mazgų.

„Visą varžybų naktį vijomės konkurentus. Dėka preciziško vairininkų darbo vėl buvo pavykę priartėti prie jachtos „Jazz“ vos per 3 mylias, o kitus „Volvo 60“ modelio laivus aplenkti. Tačiau susisukus burei reikėjo ją keisti. Praėjo apie 30 minučių, kol ištaisėme klaidas. Tuo metu pradėjo kilti vėjas iki 15 mazgų, su kuriuo mūsų konkurentai ir nuplaukė”, - savo žinutėje rašo R. Daubaras.

Regatos lydere išlieka jau penkis kartus „Sydney Hobart“ laimėjusi jachtos „Wild Oats XI“ įgula. Šiuo metu ji, atsiplėšusi daugiau kaip 50 mylių nuo artimiausios persekiotojos „Raggamuffin Loyal“, plaukia netoli Tamsanijos krantų ir artėja prie Hobarto uosto. Nors visai realu, kad „Wild Oats XI“ pagerins ir savo pačių 2005 metais pasiektą regatos rekordą, įgulos atstovai teigia apie tai negalvojantys - šiame ruože viską prarasti galima akimirksniu, todėl plaukiama ne tik labai greitai, bet ir atsargiai.

„Rolex Sydney Hobart“ pateisino ir vienos pavojingiausių regatų titulą - sulūžus vairui pirmoji iš varžybų iškrito jachtos „Living doll“ įgula. Regatą tęsia 75 jachtos.

„Ambersail“ įgulos kapitonas „Rolex Sydney Hobart Yacht Race“ regatoje – patyręs buriuotojas Simonas Steponavičius, vairinininkai – Raimondas Šiugždinis, Saulius Pajarskas ir Tauras Rymonis, navigatorius – Raimundas Daubaras. Įgulą taip pat sudaro Arūnas Burkšas, Ramūnas Bložė, Regimantas Buožius, Linas Ivanauskas, Tomas Ivanauskas, Paulius Jeršovas, Klaudio Kliučinskas, Gintautas Milevičius, Rokas Milevičius, Alvydas Naujėkas, Gediminas Sirvidas, Algimantas Variakojis, Rokas Vaičiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)