„Į šį turnyrą Lietuvos rinktinė bei kitų šalių sportininkės suvažiuoja ne tik kovoti dėl apdovanojimų, bet ir įvertinti save konkurenčių aplinkoje.

Jau po pusmečio merginos susitiks Europos ir pasaulio čempionatuose. Todėl pats laikas kritiškai pažiūrėti į save ir taisyti klaidas“, - pasakojo treneris Aivaras Kaselis.

Lietuvėms varžybose teko kovoti su ne viena pasaulio ar Europos čempionatų medalininke, tarp kurių ir šių varžybų šeimininkė lenkė, Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja Agnieszka Wieszczek, kuri tapo nugalėtoja svorio kategorijoje iki 72 kilogramų.

Jaunių grupėje Kristina Domikaitytė iškovojo sidabro medalį. Startavusi svoryje iki 65 kilogramų Kristina laimėjo tris imtis. Kovojo dėl aukso su Lenkijos jaunimo čempione Aleksandra Kotlewska Kristina pirmame kėlinuke patyrė kojos traumą ir toliau kovos tęsti nebegalėjo.

Suaugusiųjų grupėje Danutė Domikaitytė grūmėsi didesnėje nei įprastame sau svorio iki 67 kilogramų kategorijoje. Pernai mūsiškė šiame turnyre jaunių grupėje pasidabino aukso medaliu, o šiemet D. Domikaitytė plušėjo su vyresnėmis priešininkėmis ir turnyre laimėjo bronzos medalį. Jos kraitėje dvi pergalės ir vienas pralaimėjimas šios svorio kategorijos turnyro nugalėtojai vengrei Kitti Godo.

Vengrė dešimčia metų vyresnė, šiemet atkakliai kovojo dėl kelialapio į Londono olimpiadą, daugelio varžybų medalininkė, gerokai lenkė Lietuvos imtynininkę patirtimi, tačiau aiškiai buvo matyti, kai Danutė vykdo tiksliai trenerių nurodymus - jai ne kliūtis nei amžius, nei varžovės titulai. Pirmą kėlinuką laimėjo 1:0, o antrą pralaimėjo 0:1. Trečias kėlinukas baigėsi taikiai 0:0. Po klinčo teisėjai nusprendė pergalę skirti vengrei, o Danutė toliau skynė pergales paguodos turnyre.

Po ilgesnės pertraukos tarptautinėje arenoje puikiai kovojo ir trečią vietą užėmė Indrė Bubelytė. Aiškiai buvo matomas sportininkės noras laimėti. Indrė, kiek suklydo pirmoje kovoje, tačiau kitame rate ryžtingai viską ištaisė.

„Buvo gražu žiūrėti atliekamus Indrės firminius veiksmus „malūnus“. Po efektingo metimo priešininkės atsidurdavo ant menčių arba likdavo suktis ant galvos kaip vijurkai. Turnyro teisėjai sprendė rebusus – kiek taškų skirti už parodytus veiksmus“, - sakė treneris A. Kaselis.

Iš viso Indrė turnyre iškovojo tris pergales. Tačiau dėl išėjimo į finalą šiaulietė rezultatu 0:2/2:0/0:1 pralaimėjo kazachų kilmės vokietei Angelinai Schmidt. Beje, vokietė jau seniai treniruojasi su Lietuvos imtynininkėmis ir gerai pažįsta Indrės kovos būdą. Kitose svorio kategorijose dėl bronzos apdovanojimų kovojo Deimantė Butavičiūtė ir Giedrė Blekaitytė, tačiau jos pralaimėjo ir liko penktose vietose.

Visos šalies rinktinės merginos treniruojasi sporto mokykloje „Atžalynas“ ir mokosi Šiaulių miesto Vijolių vidurinės mokyklos sporto klasėse.

Varžybose dalyvavo 250 merginų iš Prancūzijos, Danijos, Vokietijos, Švedijos, Austrijos, Norvegijos, Ukrainos, Vengrijos, Slovakijos, Mongolijos, Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Šalies moterų imtynių treneriai ir sportininkės Lietuvos moterų imtynių komandos vardu sveikina visus besidominčius moterų imtynėmis ir kviečia į naujai įrengtos imtynių sporto salės atidarymą bei sportininkų pagerbimo vakarą,kuris įvyks šių metų gruodžio 21 dieną 16:00 val., Šiaulių Vijolių vidurinėje mokykloje (Vilniaus g. 297).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)