Finale uostamiesčio kolektyvas liko antras.

Pasaulio čempionu tapo Brėmeno „Gruen Gold Club“ (Vokietija) ansamblis. Bronzos medaliai atiteko Tiumenės „Vera“ (Rusija) šokėjams.

Ketvirtąją vietą užėmė „TSZ Aachen-TSC Duesseldorf Rot-Weiss“ (Vokietija), penktąją - „HSV Zwolfaxing“ (Austrija), o šeštąją - „Žuvėdros“ antrosios komandos šokėjai.

Pasaulio čempionate dalyvavo 18 ansamblių iš 11-os šalių.

Klaipėdiečiai pasirodė su nauja šokių programa „Rio“, parengta animacinio filmuko apie papūgėles motyvais. Nors ansamblio „Žuvėdra“ vadovas Romaldas Idzelevičius pripažino, kad naujoji kompozicija, nėra pilnai atidirbta, tačiau tikėjo savo šokėjų sėkme.

„Jeigu jie idealiai sušoks visus tris kartus, yra viltis laimėti auksą, jei kažkas atsitiks, iš keturių komandų galime likti ir ketvirti“, – prieš išvažiuodamas į Vokietiją dėstė R.Idzelevičius.

Šokėjai pirmą kartą į čempionatą skrido lėktuvu, o ne važiavo autobusu. Tokia galimybė atsirado, kai bendrovė „Klaipėdos nafta“ „Žuvėdrai“ paaukojo 50 tūkst. litų.

„Ir rūbams naujiems užteko ir vienai komandai lėktuvo bilietams į vieną pusę. Atgal grįšime autobusu“, – pasakojo R.Idzelevičius.

Į čempionatą išvyko ir antroji „Žuvėdros“ komanda, kuri Brėmene taip pat pateko į finalą.