Prieš LTF konferenciją oficialiai buvo iškeltos dvi kandidatūros į prezidento postą – M. Vasiliausko ir verslininko Gyčio Grigo. Tačiau pastarasis savo kandidatūrą atsiėmė ir LTF konferencijoje net nepasirodė.

Už buvusį vieną geriausių šalyje paplūdimio tinklininką M. Vasiliauską, dabar treniruojantį medalius tarptautinėse jaunimo pirmenybėse skinančias Ievą Dumbauskaitę ir Moniką Povilaitytę, balsavo 24-i LTF konferencijos dalyviai, vienas susilaikė.

LTF viceprezidentu salės tinkliniui ketverių metų kadencijai išrinktas Darius Čerka, viceprezidentu paplūdimio tinkliniui tapo Paulius Mačiulevičius.

Be jų, naujojoje LTF valdyboje taip pat dirbs Jaunių komisijos pirmininkas Aivaras Strockis, Teisėjų kolegijos vadovas Audrius Gargasas, Trenerių komisijos pirmininkas Aurelijus Zuoza ir LTF generalinis sekretorius Juozas Lapeika.

Pastarojo kandidatūrą į šias pareigas pasiūlė pats M. Vasiliauskas, o nauja LTF valdyba pritarė vienbalsiai.

„Konferencija vyko labai draugiškai, tinklinio bendruomenė į reikalą pažiūrėjo geranoriškai, – po rinkimų DELFI kalbėjo M. Vasiliauskas. – Kodėl į generalinio sekretoriaus postą pasiūliau J. Lapeiką? Jokių išankstinių susitarimų tarp mūsų nebuvo. Tiesiog matome nemažai darbų, kurie pradėti, ir juos reikia tęsti. Tvarkysime įstatus, įskaitant ir klausimą dėl generalinio sekretoriaus balso teisės valdyboje. Bet šiaip manau, kad, jei generalinis sekretorius padės vykdyti valdybos sprendimus, jis gali dirbti.“

Anot M. Vasiliausko, svarbiausia užduotis naujai LTF valdybai bus parengti organizacijos įstatų pakeitimus, taip pat padvigubinti maždaug pusę milijono litų šiuo metu siekiantį federacijos biudžetą ir kelti visuomenės susidomėjimą tinkliniu.

Perrinkto prezidento nuomone, tik tokiu keliu einant LTF pagaliau pajėgtų suformuoti nacionalines suaugusiųjų rinktines ir sugrąžinti Lietuvą į tarptautines tinklinio varžybas.

„Labai norėtųsi tai padaryti. Valdyba spręs, ar pradėti šį procesą nuo jaunių, ar iš karto burti suaugusiųjų rinktinę. Aš labiau esu už jaunų žmonių treniravimą, kaip buvo padaryta paplūdimio tinklinyje. Suaugusiųjų komandų nepavyko suformuoti, todėl pradėjome dirbti nuo jaunių, ir dabar matome pirmuosius rezultatus. Tą patį reikėtų padaryti ir salės tinklinyje – reikia, kad rinktinė ne tik žaistų, bet ir laimėtų.

Mums reikia aukščiausios kategorijos trenerių, o vaikų iš esmės yra, jų daugėja. Manau, jei po ketverių metų būsime kažką pasiekę salės tinklinio jaunių čempionatuose, galėsime pagalvoti ir apie suaugusiųjų lygmenį“, – svarstė M. Vasiliauskas.