Nacionalinės vyrų rinktinės puolėjas į Lietuvą grįžo su rimtu tikslu – paskutinį kartą pasirengti ir atstovauti Lietuvos jaunimo rinktinei iki 20-ties metų.

Trenerio A. Jadkausko vedama 20-mečių rinktinė bus viena jauniausių čempionate, o Lietuva varžysis su Japonijos, Vengrijos, Ispanijos, Rumunijos ir Olandijos bendraamžiais Rumunijoje vyksiančiame pasaulio II diviziono A grupės čempionate.

Vieninteles kontrolines rungtynes Lietuvos jaunimo rinktinė žais su Elektrėnų „Energija“ gruodžio 4 d. Elektrėnų ledo rūmuose 19.00 val.

„Neginčijamai, įgavau daug patirties išvykęs į Tamperę – tiek sportinės tiek gyvenimiškos, bet tuo pačiu dar niekada nebuvau taip pasiilgęs namų, Elektrėnų ir draugų! Žinoma, Suomijoje lygis labai ir labai aukštas, daug vaikų lanko ledo ritulio treniruotes, daug ledo ritulio mokyklų, klubų.

Man asmeniškai neįkainojamos naudos davė keletą mėnesių būvimas su pagrindine vyrų komanda: daug treniruočių su NHL ir KHL žaidusiais žaidėjais, treneris pasitikėjo ir žaidžiau nemažai kontrolinių rungtynių. Gaila, kad oficialias tik vienas. Jaunimo lygis yra tikrai aukštas, bet ne toks geras kaip vyrų, todėl dar yra kur dirbti. Na ne tik dirbti, bet ir „arti“, jei noriu būti pagrindinėje sudėtyje tokioje lygoje“, - A. Bendžius sakė apie Suomiją.

Ledo ritulininkas tikisi sėkmingo pasirodymo 20-mečių pasaulio čempionate/

Labai džiaugiuosi, kad žaisiu naujoje Elektrėnų arenoje, dar žaisiu prieš savo geriausius draugus. Mūsų rinktinė gana jauna, tačiau daug talentingo ir ambicingo jaunimo, kurie rimtai žiūrį į darbą, tad tikiuosi viskas bus gerai čempionate“.

A. Bendžius 2012-2013 metų sezone sužaidė 20 rungtynių Suomijos „Jr. A SM-liiga“ čempionate, kuriame surinko 6 rezultatyvumo balus, vienerias rungtynes „SM–liiga“, taip pat atstovavo Lietuvos nacionalinei rinktinei atrankos turnyre į olimpiadą (vienas rezultatyvumo taškas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)