Komandoje tėra du ledo ritulininkai, gimę 1993 metais, kuriems tai bus paskutinis čempionatas jaunimo komandoje. Tai Aivaras Bendžius iš Tamperės „Ilves“ (Suomija) klubo ir Elektrėnų „Energijos“ puolėjas Justas Steponaitis.

Didžiąją dali rinktinės sudaro Vilniaus „Geležinio vilko“ ledo ritulininkai ir daugumai jų vos po 16-17 metų, o Edgarui Protčenkai, Ilja Četvertakui ir Maskvos „Spartako“ (Rusija) atstovui Danieliui Benilovui tik po 15 metų.

6 ledo ritulininkai atstovauja Elektrėnų „Energijai“.

Nepaisant žaidėjų jauno amžiaus, komandos vyriausiasis treneris tikina, jog pasaulio čempionate Lietuvos komanda bus jauniausia ir ši rinktinė greičiausiai bus jauniausia visų laikų komanda ledo ritulio istorijoje.

„Komandai keliamas tikslas išlikti divizione ir daugiau nuveikti čempionate kažin ar sugebėsim. U-20 rinktinėse žaidžia iš vyrų komandų atvažiavę žaidėjai, pas mus gi dauguma žaidėjų 17-18 metų, kurie žaidžia jaunimo čempionatuose, tad mums bus nelengva. Tokia situacija bus ir artimiausiais metais, nes didelio žaidėjų pasirinkimo neturim. Tačiau rankų nenuleidžiame ir čempionate tikimės likti divizione“, - apie artėjančias kovas kalbėjo rinktinės vyriausiasis treneris Andrius Jadkauskas.

Antradienį, 19 valandą, Elektrėnų ledo rūmuose U-20 rinktinė sužais kontrolines rungtynes su „Energijos“ komanda.

Ketvirtadienį autobusu rinktinė išvyks į Rumuniją, kur šeštadienį išbandys pasaulio čempionato arenos ledą. Sekmadienį, gruodžio 9 dieną, 13.00 val. vietos laiku Lietuvos U-20 rinktinė rungtynėmis su Olandija startuos čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)