V. Barakauskas pakeis laikinai LŠPF vadovavusį Vytautą Polujanską. Savo ruožtu, pastarasis federacijos prezidentu tapo tik praėjusį mėnesį vietoje iš posto savo noru pasitraukusio Viktoro Majausko. Viena iš priežasčių, privertusių atsisveikinti su šiuolaikine penkiakove, V. Majauskas tuomet nurodė garsiausių sportininkų kuriamas intrigas.

Drauge su prezidentu naujai kadencijai patvirtinti viceprezidentai: dviejų olimpinių apdovanojimų savininkas, buvęs penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis ir V. Polujanskas.

Kartu su jais LŠPF vykdomąjį komitetą sudarys generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas, Henrikas Eismontas, Jurijus Moskvičiovas bei Valentinas Mizgaitis.

Matematikos ir verslo vadybos aukštąjį išsilavinimą turintis V. Barakauskas pastaruoju metu užsiėmė investicijomis į nekilnojamąjį turtą.

„Nesu penkiakovės specialistas, bet matau daug paralelių tarp savęs ir šio universalaus sporto. Pats aktyviai dalyvauju mėgėjiškame sporte, mėgstu įvairias sporto šakas. Natūralu, kad federacija, ruošdamasi naujiems startams, ieško, kaip ir šiaip labai stiprią Lietuvoje sporto šaką dar labiau vystyti ir ruošti naujus čempionus. Mano, kaip prezidento, funckija – įnešti naujų idėjų, padėti rasti finansinių šaltinių. Be abejo, kiekvienai sporto šakai trūksta pinigų – jei prireiks, asmeniškai prisidėsiu pagal galimybes, pavyzdžiui, paremdamas jaunimą ar dalyvavimą varžybose“, – kalbėjo naujasis LŠPF vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)