Lietuvos lengvosios atletikos federacija atrinko sportininkus ir trenerius, kurie 2012 metais pasiekė geriausius rezultatus. Savo simpatijas galės išreikšti lengvaatlečių gerbėjai, kurie sudarys 50 procentų galutinio rezultatu. Savo balsus taip pat patys lengvosios atletikos treneriai (25 procentai) ir sporto žurnalistai (25 procentai).

Geriausios lengvaatletės moters rinkimuose po 10 dienų balsavimo tarp sirgalių pirmauja trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė. Pasaulio jaunimo čempionato sidabro medalio laimėtoja ir Lietuvos rekordininkė yra surinkusi 36,5 procentus visų balsų.

Antroje vietoje rikiuojasi disko metikė Zinaida Sendriūtė. Olimpinių žaidynių ir Europos čempionato dalyvė yra surinkusi 21,7 procentus balsų.

Kol kas už jų nugarų rikiuojasi sprinterė Lina Grinčikaitė. Klaipėdietė 2012 metais pasiekė Lietuvos rekordą, Europos čempionate iškovojo bronzos medalį, Pasaulio uždarų patalpų pirmenybėse užėmė 12-ą vietą ir dalyvavo Londono olimpinių žaidynių pusfinalyje.

„2012 metų sezoną vertinu puikiai. Mūsų su treneriu iškelti tikslai sau viršijo visus lūkesčius, - džiaugiasi sprinterė L. Grinčikaitė. - Tiksliau, įgyvendinti 100 procentų. Olimpiniai metai vieni svarbiausių karjeroje, taip pat pirma kartą olimpiniais metais buvo vykdomas ir Europos čempionatas. Turėjome du svarbius startus ir, manau, kad puikiai juose save realizavau. Europos čempionato bronza, olimpiados pusfinalis ir Lietuvos rekordas. Manau, tai sėkmingiausias sezonas mano karjeroje“.

„Pasiekti rezultatai įpareigoja ir ambicijos kyla, - tikina L. Grinčikaitė. - Žiemos sezonas nėra mūsų pagrindinis, tai jo ir per daug nesureikšminame. Bet vasarą laukia pasaulio čempionatas ir Universiada, kuriems mes su treneriu ruošiamės. Tolimesniuose tiksluose yra Europos čempionatas 2014 metais bei 2016 metų Rio de Ženeiro olimpinės žaidynės“.

„Geriausių metų lengvaatlečių rinkimuose savo simpatijas atiduočiau Austrai Skujytei, Raivydui Stanui ir, žinoma, trenerio kategorijoje Edmundui Norvilui. Juk kitaip vertinti savo trenerio darbo ir negalėčiau“, - šypsosi pajėgiausia šalies sprinterė.

Sirgalių numylėtinių penketuką užbaigia olimpinių žaidynių ketvirtos vietos laimėtoja Austra Skujytė ir šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

Geriausių 2012 metų lengvaatlečio vyro rinkimuose tarp gerbėjų internete pirmauja šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys. Europos čempionato sidabro medalio laimėtojas ir olimpinių žaidynių dalyvis yra surinkęs 37,1 procentus internautų balsų.

„Turbūt tai geriausi metai karjeroje, nes Europos čempionate iškovojau sidabro apdovanojimą, - teigė R. Stanys. - Olimpiadoje kiek nepasisekė, bet Rio de Ženeire 2016 metais atsigriebsiu. Manau, planus įvykdžiau pusėtinai. Kiekvienais metais stengiuosi kilti tik aukščiau“.

Po dešimties dienų balsavimo gerbėjai kol kas už R. Stanio nugaros paliko Londono olimpinių žaidynių ketvirtos vietos laimėtoja Virgilijų Alekną, kuris nuo pirmaujančio šuolininko atsilieka 81 balsu. Toliau rikiuojasi sprinteris Rytis Sakalauskas, disko metikas Andrius Gudžius ir dešimtkovininkas Darius Draudvila.

„Aš pats balsuočiau už V.Alenką“, - šypsodamasis kalba R.Stanys.

Geriausių trenerių rinkimuose kol kas pirmauja Aloyzas Jasmontas. Disko metikės S. Sendriūtės treneris turi surinkęs 33 procentus internautų balsų. Nuo jo vos 17 balsų atsilieka L. Grinčikaitės treneris Edmundas Norvilas. Trečias Juozas Tribė, treniruojantis D. Dzindzaletaitę.

Balsuoti bus galima iki gruodžio 15 dienos, o geriausieji bus paskelbti LLAF sezono uždarymo renginyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)