„Lietuvos stalo tenisas švenčia gražų, turtingą metais ir pasiekimais jubiliejų. Prieš 85-erių metus mūsų krašte pasigirdo pirmi mažojo kamuoliuko žingsnių aidai. Ši sporto šaka pradėjo savo raidą.

Stalo tenisas į Lietuvą atkeliavo apie 1921-1922 metus ir buvo kaip pramoga šalia kitų žaidimų. Stalo tenisui populiarėjant, įgaunant vis masiškesnį pobūdį, 1927 metų kovo 12-13 dienomis Kaune įvyko pirmas stalo teniso čempionatas. Nuo šios datos pradėta rašyti mūsų pamėgtos sporto šakos istorija“, - pasakojo LSTA prezidentas Rimgaudas Balaiša.

„Challenge“ diviziono „A“ grupėje žais Lietuvos ir Serbijos moterų nacionalinės rinktinės

Tuo tarpu Lietuvos tenisininkėms nėra kada švęsti jubiliejų.

Nuo 2012 metų rugsėjo 4 d. vyksta JOOLA Europos čempionato kvalifikacinės varžybos, kurios tęsis iki 2013-ų. Lietuvos moterų rinktinė žaidžia „Challenge“ divizione, kuriame komandos suskirstytos į dvi grupes. „A“ grupėje kovoja Serbija, Ukraina, Lietuva, Švedija, Italija ir Graikija.

„B“ grupėje grumiasi Turkija, Slovakija, Liuksenburgas, Portugalija, Bulgarija ir Estija. Pirmas vietas grupėse užėmusios komandos 2013 metais vyksiančiame Europos čempionate kovos aukščiausiame „Championships“ divizione, o dvi paskutines vietas grupėse užėmusios komandos iškris ir kovos „Standard“ divizione. Visos kitos komandos žais „Challenge“ divizione.

Lietuvos moterų rinktinė jau sužaidė du mačus Susitikimą su Italija mūsiškės laimėjo rezultatu 3:0. Antrą dvikovą lietuvės pralaimėjo Švedijos rinktinei rezultatu 1:3.

Antradienį lietuvės susitinka su Serbijos rinktine. Lietuvos rinktinei atstovauja Lina Misikonytė (ITTF reitingas – 202), Eglė Stuckytė (319) ir Ieva Venslavičiūtė (431).

Serbijos rinktinę sudaro stipriausios žaidėjos: Gabriela Feher (138), Ana-Marija Erdelji (95) ir Monika Molnar (171).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)