Teisėjai pasirinko šeimininką

Titulinė vakaro kova tarp M. Sakalausko ir T. Szcepkowksio tęsėsi visus tris raundus. Grumtynės buvo lygios: abu sunkiasvoriai varžovai negailėdami talžė vienas kitą kumščiais ir kojomis. Vis dėlto teisėjai buvo palankesni lietuviui: du arbitrai skyrė pergalę M. Sakalauskui, vienas – lygiąsias.

„Žinojau, kad kova bus labai sunki – taip ir buvo. Net nepamenu jos eigos, nesupratau, kaip baigėsi visi trys raundai – buvau transo būsenos. Šiandien laimėti man padėjo užsispyrimas ir kovų alkis, kadangi buvau spėjęs pasiilgti varžybų ir pergalių“, – po dvikovos džiūgavo kaunietis, kuris pusantrų metų gydėsi rankos lūžį.

Paklaustas, ar nesulaukė varžovo replikų dėl šeimininkui palankaus teisėjų sprendimo, M. Sakalauskas gūžtelėjo pečiais.

„Jau esu sakęs: sprendžia teisėjai, o aš esu kovotojas ir rūpinuosi tik savo darbu. Jei teisėjai ir būtų skyrę lygiąsias, manau, kad papildomame raunde man būtų užtekę jėgų laimėti. Esu turėjęs daug stiprių varžovų, tarp kurių buvo ir pajėgesnių už lenką. Galiu kovoti su pasaulinio lygio žvaigždėmis, su bet kuo“, – teigė M. Sakalauskas.

Japoną įveikė jo paties stichijoje

Atkakliai klostėsi ir dvikova tarp I. Baryso bei vienu geriausių Japonijos kovotojų savo svorio kategorijoje tituluojamo T. Shimizu.

Japonas lietuviui nesuteikė progų atakuoti stovėsenoje ir pirmame raunde keletą kartų parteryje buvo grėsmingai įsikabinęs į I. Baryso ranką. Tačiau pastarasis apsigynė, o antrame raunde pribloškė T. Shimizu kontrataka parteryje. Lietuvos kovotojas įveikė varžovą trikampiu kojų smaugimu.

„Įrodžiau japonams, jog ne jie vieni pasaulyje moka imtis, – švytėjo I. Barysas. – Nesitikėjau taip laimėti, bet juk sakiau, kad esu paruošęs siurprizą. Parteryje japonas žiauriai stiprus, tačiau jo bandymai užlaužti mano ranką nebuvo labai pavojingi. Man jie visai patiko – tik dar labiau užsivedžiau. Tokia mano taktika: leisti varžovui pasireikšti ir paskui imti jautį už ragų.“

Dvikovai pasibaigus T. Shimizu turėjo pretenzijų ringo teisėjui, japono manymu, paskubėjusiam nutraukti kovą po lietuvio veiksmo. I. Baryso nuomone, teisėjas pasielgė teisingai.

„Jaučiau, kad varžovo raumenys jau ima atsipalaiduoti – turbūt jis greitai būtų netekęs sąmonės. Kam reikia tų traumų...“, – sakė I. Barysas.

Pergalę lietuviui dar pasaldino kerštas už priešininko provokacijas: prieš kelionę į Vilnių T. Shimizu nufilmavo ir internete išplatino vaizdo įrašą, kuriame draskė I. Baryso nuotrauką.

Išsikvėpęs kazachas juokino publiką

Daugumai kitų Lietuvos sportininkų šeštadienio vakaras ringe neprailgo. Maksimas Nevolia, Matas Stebuliauskas, Teodoras Aukštuolis ir Tomas Pakutinskas savo varžovus įveikė nokautais. Ypač greitai susitvarkė pastarasis, „išjungęs“ olandą Marcą Blaauwą jau 11-ą dvikovos sekundę.

Vis dėlto ne visos turnyro kovos patiko žiūrovams. Publika „Siemens arenoje“ nušvilpė kazachą Tolegeną Akylbekovą ir raiščius pasitempusį Tadą Šapoką pakeitusį Nikitą Petrovą iš Latvijos, kurie jau pirmame raunde išeikvojo visas jėgas, o vėliau tik svirduliavo po ringą. Ypač beviltiškai atrodė įspūdingo stoto svečias iš Kazachstano, kuris po kovos belaukdamas teisėjų sprendimo vos pastovėjo ant kojų. Arbitrai šioje dvikovoje skyrė lygiąsias.

Visos „Bushido FC HERO'S 2012“ turnyro kovų baigtys

Mindaugas Veržbickas smaugimu įveikė Tyreną Palmerį (Didžioji Britanija)
Deivido Danylos ir Eliaszo Jankowskio (Lenkija) kova baigėsi lygiosiomis
Nikitos Petrovo (Latvija) ir Tolegeno Akylbekovo (Kazachstanas) kova baigėsi lygiosiomis
Karolis Liukaitis teisėjų sprendimu pranoko Jaroslawą Zawodnį (Lenkija)
Tomas Pakutinskas nokautavo Marcą Blaauwą (Olandija)
Martynas Knyzelis teisėjų sprendimu įveikė Uku Jurjendalį (Estija)
Teodoras Aukštuolis nokautavo Hendriką Oschmanną (Vokietija)
Matas Stebuliauskas nokautavo Damianą Matwiejczuką (Lenkija)
Maksimas Nevolia nokautavo Scottą Stribblingą (Didžioji Britanija)
Ignas Barysas trikampiu kojų smaugimu įveikė Toshihiro Shimizu (Japonija)
Mindaugas Sakalauskas teisėjų sprendimu pranoko Tomaszą Szcepkowksį (Lenkija)

Atidarymo kovos

Valdemaras Kulda teisėjų sprendimu įveikė Žydrūną Juodį
Rafaelis Pašajevas teisėjų sprendimu pranoko Tomą Truksaną (Latvija)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)