Galingai atrodanti Olandijos rinktinė tiesiogine žodžio prasme nuo pirmųjų rungtynių sekundžių „užlipo“ ant lietuvių. Aukšti, tvirti olandai spaudė lietuvius visoje aikštėje, tačiau greitai varžovų įkarštį atšaldė Danielis Bogdziulis, kuris kontratakos metu po Aivaro Bendžiaus perdavimo sužaidus vos minutę ir devyniolika sekundžių išvedė Lietuvos komandą į priekį.

Netrukus krito dar vienas pirmojo Lietuvos komandos penketo įvartis, tačiau teisėjai užfiksavo nuošalę.

Sužaidus 10 minučių pirmajame kėlinyje itin pavojingą momentą sukūrė ir olandai kai po smūgio nuo mėlynos linijos ritulys pataikė į virpstą.

Iki kėlinio pabaigos likus 5 minutėms A.Bendžius smūgiavo į varžovų vartus ir po rikošeto ritulys pakilo į viršų ir leidosi į vartus vartininkui už galvos, ir tik paskutiniu metu vartų sargas kyštelėjęs galvą šalmu išmušė ritulį nuo vartų.

Netrukus Olandija išlygino rezultatą, kai po grubios klaidos gynyboje du olandai vienui vieni išmaudė Mantą Armalį. Pasižymėjo Raphaelis Joly (15:15, Tony Demeline).

Pirmojo kėlinio pabaigoje lietuviai patys sau susikūrė problemų, kai du kartus iš eilės Vytautas Jagelavičius už žaidimą aukštai pakelta lazda sėdosi ant prasižengusiųjų suolo, tačiau kėlinį pavyko baigti lygiosiomis.

Lietuvos rintinei antrasis kėlinys susiklostė tragiškai. Komanda sužaidė itin prastas 20 minučių, per kurias praleido net 6 įvarčius.

Lietuvos komandą lyg kas būtų pakeitęs per pertrauką.

Sužaidus vos 22 sekundes Kevinas Bruijstenas išnaudojo kiekybinę persvarą (20:22, Bjornas Willemse, Mitchas Bruijstenas).

Netrukus vėl tas pats K.Bruijstenas didina rezultatą iki 3:1 (24:34, Tony Demelinne).

Kėlinio viduryje Marcelis Karsas muša ketvirtą įvartį Olandijai (32:43, Marco Postma) ir tik tuomet lietuviai atsibunda. Įgiję kiekybinę persvarą, Lietuvos rinktinės žaidėjai ją išnaudoja per 29 sekundes, kai Šarūnas Kuliešius muša jau antrą įvartį šiame turnyre (35:09, Rolandas Aliukonis).

Tuo lietuvių džiaugsmas antrajame kėlinyje baigiasi. Olandams padeda net ir fortūna ir jie įvarčius muša ir po rikošetų, ir po varžovų pagalbos – 2 minučių pašalinimą iš aikštelės užsidirbo vartininkas Mantas Armalis.
Antrą įvartį rungtynėse įmušęs olandas Raphaelis Joly (35:36, Jordy van Oorshot). PO rikošeto pasižymėjęs Tony Demelinne didina skirtumą iki 6:2 (36:34), o ketvirtą per vieną kėlinį kiekybinę persvarą išnaudoję olandai 7 įvartį muša po Mitcho Bruijsteno smūgio (39:34 (Kevinas Bruijstenas).
Lietuvos rinktinė paskutiniosioms 20 minučių į aikštelę metė rezervus – pakeitė vartininką Mantą Armalį. Arūnas Aleinikovas irgi paragavo olandų smūgių ir iš arčiau susipažino su komandos draugų prasta gynyba.

Palūžusi Lietuvos komanda paskutiniajame kėlinyje praleido dar du įvarčius, o pati tik 5 kartus metė į varžovų vartus.

Lietuvius olandai pribaigė Diedericko Hagemeijerio (50:30) ir Marcelio Karso (57:38, Raphaelis Joly)smūgiais.

Varžovams bandė atsakyti Dovydas Kulevičius, Tomas Vyšniauskas, tačiau jų bandymai buvo paremti kumščiais.

„Negalime laimėti gerai žaisdami tik 10 minučių. Reikia pripažinti, jog kartu nuo rugpjūčio vidurio žaidžiantys olandai yra fiziškai stipresni, tad mums buvo sunku. Neieškau pasiteisinimų, tačiau reikia pripažinti, jog varžovai yra geresni ir jie turi geresnes sąlygas nei mes. Tačiau turime dar vieną kovą ryt, tikimės namo grįžti ne tuščiomis“,- po dvikovos sakė Lietuvos rinktinės komandos vyriausiasis treneris Berndas Haake.

„Jaunimas palūžo po poros netikėtų įvarčių. Reikia žaisti nekreipiant dėmesį į rezultatą. Antrasis kėlinys parodė, jog nesame pasiruošę psichologiškai. Komanda tik naujai kuriama, tad nereikia kreipti dėmesį į nesėkmes, reikia žaisti, ruoštis psichologiškai ir pergalės ateis“,- ramiai apie pralaimėjimą kalbėjo kol kas rezultatyviausias komandos žaidėjas Šarūnas Kuliešius.

Lietuvai turnyre liko vienintelis šansas. Lapkričio 11 dieną, 14.00 val. mūsų šalies rinktinė susikaus su Kroatija.