Pranoksta pirmtakus?

Vilniaus ringe su varžovais iš užsienio susigrums 11-a Lietuvos kovotojų. Vienintelis sunkiasvoris Mindaugas Sakalauskas, titulinėje vakaro kovoje stosiantis prieš lenką Tomaszą Szcepkowksį, praeityje jau yra dalyvavęs pagrindinėse Vilniuje vykusių turnyrų kovose.

Kiti Lietuvos atstovai, pavyzdžiui, Ignas Barysas, Maksimas Nevolia ar Tomas Pakutinskas, taip pat yra sukaupę nemažai patirties, tačiau tėvynėje iki šiol lindėjo vyresnių kovotojų šešėlyje.

„Atėjo laikas kartų kaitai. Bet mes nieko neprarandame, tik atrandame. Jaunoji gvardija yra dar įdomesnė, žavesnė ir patrauklesnė publikai. Šie kovotojai kai kuriais aspektais net pranoksta pirmtakus“, – tikino D. Simanaitis.

Tiesa, LBF vadovas ir turnyrų organizatorius neatmetė galimybės, kad ateityje į ringą Lietuvoje dar iškops ir praėjusiame dešimtmetyje spindėję sportininkai.

„Jie dar nėra praeitis. Remigijus (Morkevičius – DELFI) buvo išėjęs, o paskui sugrįžo. Tas pats gali šauti į galvą ir Petrui Markevičiui. Kalbėjau su Kęstučiu Smirnovu – jis taip pat galvoja apie sugrįžimą. Jiems nesakome „ne“, – dėstė D. Simanaitis.

Į ringą – po pusantrų metų priverstinės pauzės

Vienas labiausiai patyrusių lietuvių, šeštadienį kovosiančių „Bushido FC HERO'S“ turnyre – M. Sakalauskas. Jis baigiamojoje vakaro dvikovoje mėgins atimti iš T. Szcepkowksio KOK Europos čempiono diržą.

Tiesa, varžybų praktikos 27-erių kauniečiui pastaruoju metu trūko – M. Sakalauskas pusantrų metų gydėsi rankos traumą, kurią patyrė įsimintiname 2011 metų kovą Vilniuje vykusio K-1 organizacijos Europos Didžiojo prizo turnyro finale.

Tąsyk antrame papildomame raunde M. Sakalauską nokautavo klaipėdietis Sergejus Maslabojevas. Po dvikovos paaiškėjo, kad į ringą M. Sakalauskas kopė su sulaužyta ranka. Finalo grumtynių metu sportininko trauma dar labiau komplikavosi: po varžovo smūgių smarkiai pasislinko kaulas, be to, buvo sulaužyta ir M. Sakalausko nosis.

Kovotojui teko iškęsti operaciją, per kurią jo rankos kaulas buvo suveržtas šešiais varžtais ir sutvirtintas specialia plokštele.

„Šiandien jau esu išsigydęs visas traumas ir pasiruošęs eiti į mūšį. Tikiuosi sau įrodyti, kad galiu kovoti taip, kaip prieš traumą. Viską išsigydžiau, priėmus smūgį rankos nebeskauda, todėl ir baimės nebeliko. Esu gerai pailsėjęs nuo varžybų, tad eisiu į ringą galvodamas tik apie pergalę. Lenkas – stiprus varžovas, turėjęs daug gerų kovų. Jis stipriai smūgiuoja ir rankomis, ir kojomis. Laukia rimtas iššūkis, bet aš dėl to tik džiaugiuosi“, – sugrįžimą mintyse planavo M. Sakalauskas.

Sukėlė aistras Japonijoje

Kitas žiūrovams paruoštas desertas: I. Baryso ir japono Toshihiro Shimizu akistata. Pastarąjį D. Simanaitis nesikuklindamas vadina šiuo metu pajėgiausiu Japonijos kovotoju savo svorio kategorijoje.

Lietuvio ir sportininko iš Tekančios saulės šalies susirėmimas turėjo įvykti praėjusį rugsėjį Japonijoje, tačiau tuomet I. Barysą sulaikė gydytojai. Jų nuomone, charizmatiškasis Lietuvos atletas dar nebuvo spėjęs atsigauti po praėjusią gegužę atliktos kelio sąnario menisko operacijos.

„Ignui atsisakius kovos, japonai labai įtūžo. Jie kažkodėl čia mato labai didelę intrigą, todėl Japonijos spaudoje labiausiai akcentuojama būtent ši dvikova“, – sakė D. Simanaitis.

Visiškai pasveikęs po traumos I. Barysas nesijaučia ir dabar.

„Yra jaudulio: kas bus, jeigu koja paves? Tas jausmas ypač nemalonus, nes laukia kova su japonu – kaip tik susitinku su šios šalies atstovu, taip koja būna traumuota. Bet nesakau, kad dėl to mano varžovas turės pranašumą. Jis apie mano bėdą nežino ir nesužinos, nes nespės pastebėti“, – greitą kovos baigtį nutrūktgalviškai žadėjo I. Barysas.

„Bushido FC HERO'S“ turnyras „Siemens arenoje“ vyks šeštadienį, 18 val.

Turnyro kovų sąrašas

Mindaugas Veržbickas – Tyrenas Palmeris (Didžioji Britanija)
Deividas Danyla – Eliaszas Jankowskis (Lenkija)
Tadas Šapoka – Tolegenas Akylbekovas (Kazachstanas)
Karolis Liukaitis – Grzegoszas Lenartas (Lenkija)
Tomas Pakutinskas – Marcas Blaauwas (Olandija)
Martynas Knyzelis – Uku Jurjendalis (Estija)
Teodoras Aukštuolis – Hendrikas Oschmannas (Vokietija)
Matas Stebuliauskas – Zauras Dzavadovas (Latvija)
Maksimas Nevolia – Scottas Stribblingas (Didžioji Britanija)
Ignas Barysas – Toshihiro Shimizu (Japonija)
Mindaugas Sakalauskas – Tomaszas Szcepkowksis (Lenkija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)