Net aštuonias valandas vykusios Muay Thai vykusios atviro ringo varžybos žiūrovus džiugino ne tik gražiomis kovomis, tačiau ir jų gausa - galima buvo stebėti daugiau nei 40 skirtingo lygio sportininkų kovų nuo pradedančiųjų iki profesionalų.

Sportininkai atstovavo net 18-ai Lietuvos kovinių menų sporto klubų iš Vilniaus ("Valetudo MMA akademija", "Vendeta", Sparta Gym", "SMC" Saviginos meno centras, "Status Unifight") , Kauno ("Titanas", "Cunamis", "Antika"), Klaipėdos ("Muay Thai Imperija"), Šiaulių ("Drakonas"), Panevežio ("Gladiatorius"), Alyaus ("2 Vilkai"), Marijampolės ("Remeris"), Utenos ("Impuls", "Hitoras"), Trakų ("Mustangas"), Jonavos ("Sparta"), Radviliškio ("Rytų Kovotojas") ir Kelmės ("Vikingas").

„Tokia dalyvių gausa mus, kaip Muay Thai pradininkus Lietuvoje, labai džiugina. Tai rodo, kad 22-eji metai skirti šios sporto šakos viešinimui ir mokymui duoda rezultatą ir ji vėl populiarėja. Kuriasi vis nauji klubai įvairiuose Lietuvos miestuose ir netgi mažuose miesteliuose. Daugėja tiek gerų sportininkų, tiek šiai sporto šakai prijaučiančių ir ja besidominčių žmonių. Tai labai sveikintina ir džiugina širdį“, - po varžybų sakė sporto klubo "Titanas" prezidentas Marius Misiūnas.

Savaitgalį Kaune, sporto ir laisvalaikio centre "Undinė", visą dieną iki pat vėlyvo vakaro vykusio Muay Thai atviro ringo "Titano taurė" renginio metu tvyrojo džiugi ir tuo pačiu kupina įtampos bei draugiško azarto atmosfera. Buvo galima stebėti tikrai kvapą gniaužiančias kovas, kuriose jėgas išmėgina patyrę kovotojai bei matyti dar tik pirmus žingsnius į šį sportą žengiančių, perspektyvių sportininkų kovas.

Atviro ringo varžybose "Titano Taurė" meistriškumu pasižymėjo pergales iškovoję Vėjus Vietrinas, Karolis Adomavičius, Dovydas Armalis ("Sparta Gym", Vilnius), Deividas Cvirka, Martynas Jasiūnas ("Vendeta", Vilnius), Rokas Bučas, Herkus Lukošiūnas ("Cunamis", Kaunas), Tomas Špakovskij ("Mustangas", Trakai), Valdas Trusov ("SMC" Saviginos meno centras, Vilnius), Simas Lietuvninkas ("Status Unifight", Vilnius), Gytis Naujikas, Vaidas Dabravolskas, Kęstutis Kavaliauskas ("2 Vilkai“, Alytus), Robertas Gunia, Maksim Obramov, Armantas Stankevičius ("Valetudo MMA akademija", Vilnius), Gedvidas Rusteikis, Jonas Valančius, Deivydas Kazlauskas ("Drakonas", Šiauliai).

Taip pat - Ovidijus Diržys, Laurynas Skaisgiris ("Impuls", Utena), Vilijus Jarulaitis ("Vikingas", Klemė), Sigitas Gaižauskas, Steponas Stankevičius, Ernestas Kūčinskas, Gintaras Maziliauskas, Jonas Sinkevičius, Lukas Kuras, Ričardas Rudžionis, Ignotas Slapšys, Tomas Marciulevičius, Nurlan Musuraliev, Deivis Rinkevičius, Aidas Saulis, Rimantas Urba, Paulius Olekas, Kristis Gusiniauskas, Dominykas , Martynas Mosteika, Mantas Stankis, Simas Pranckaitis ir Deivydas Danyla ("Ttianas", Kaunas).

Varžybų šeimininkai "Titano" kovotojai gimtadienio proga klubui įteikė didžiausią dovaną ir iš 42-iejų vykusių kovų laimėjo net 20.

Tailando bokso populiarumas ir toliau auga ne tik pasaulyje bet ir Lietuvoje. Muay Thai, kaip sporto šaką oficialiai šiais metais pripažino ir Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)