Europoje yra keturios lengvosios atletikos lygos: Elito lyga, I lyga, II lyga ir III lyga. Dvi geriausiai čempionate Lietuvoje pasirodžiusios komandos pateks į aukštesnę lygą, o dvi surinkusios mažiausiai taškų – iškris į žemesnę.

„Aštuonios komandas – aštuonios šalys. Bus labai įdomu“, - tikino Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva. – Prieš dvejus metus mes buvome I grupėje, tačiau susiklosčius tam tikroms aplinkybėms iškritome atgal į antrą. Kasmet nacionalinės lengvosios atletikos federacijos vis rimčiau žiūri į šias varžybas. Atvažiuoja vis geresni sportininkai, todėl čempionato lygis tik kyla. Birželio mėnesį Kaune žiūrovai tikrai galės pamatyti ne tik visus geriausius mūsų šalies sportininkus, tačiau ir kitų valstybių pajėgiausius atletus“.

Prieš dvejus metus vykusiose Europos lengvosios atletikos komandų varžybose Vengrijoje mūsų atletai liko dvyliktoje vietoje. Lietuvos komandai iki užsibrėžto tikslo išlikti lygoje, tąkart pritrūko 21 taško.

„Net jei tada būtume išvengę nesėkmių, būtų pritrūkę taškų aplenkti dešimtoje vietoje likusius slovėnus. Akivaizdu, kad mums koją pakišo Ryčio Sakalausko ir Raivydo Stanio traumos. Jei šie sportininkai būtų atvykę į Budapeštą, galimybės pasiekti tikslą būtų buvę realesnės“, - konstatavo Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas.

Šiuo metu yra buriama Europos komandų čempionato darbo grupė. Jos vadovu išrinktas Evaldas Martinka. Prie didelio renginio Lietuvoje prisidės ir Kauno miesto savivaldybė.

„Tai bus labai gražios ir dinamiškos lengvosios atletikos varžybos“, - kalbėjo darbo grupės vadovas E. Martinka. – Kiekvienoje rungtyje sportininkai užėmę 1-8 vietas gauna taškus, kurie keliauja į rinktinės sąskaitą. Namuose mes tikimės patekti į aukštesnę lygą. Toks yra mūsų tikslas ir tikime, kad sportininkai prie savų aistruolių nudžiugins sėkmingais pasirodymais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)