Dėl vietos finale mūsiškė varžėsi su ruse Anastasija Voinova ir pralaimėjo varžovei rezultatu 1:2.

Finale grūmėsi baltarusė Olga Panarina ir A. Voinova. Dvikovą 2:0 laimėjo O. Panarina.

S. Krupeckaitė 200 m distanciją kvalifikacijoje įveikė per 11,207 sekundės ir, tik 0,161 sekundės nusileidusi baltarusei O. Panarinai, užėmė antrą vietą. 11,949 sekundės kvalifikacijoje sugaišusi Gintarė Gaivenytė liko aštunta.

Vėliau S. Krupeckaitė laimėjo abu važiavimus (2:0) prieš britę Victorią Williamson ir pateko į sprinto rungties pusfinalį. G. Gaivenytė pralaimėjo abu važiavimus baltarusei O. Panarinai, į pusfinalį neiškopė ir toliau varžėsi dėl 5-8 vietų. Galutinėje įskaitoje G. Gaivenytė užėmė 8-ą vietą.

Vyrų sprinto kvalifikacijoje nepasisekė Airidui Videikai, kuris sugaišo 11,281 sekundės ir liko 25-as tarp 26-ių dalyvių bei nepateko į šešioliktfinalį.

Sėkmingai omniumo (daugiakovės) varžybas pradėjo Aušrinė Trebaitė, kuri lenktynėse iš eigos (250 m) sugaišo 14,729 sekundės ir užėmė trečią vietą tarp dešimties dalyvių. Antroje rungtyje - taškų lenktynėse - mūsiškė surinko 12 taškų ir buvo penkta. Trečioje rungtyje - atkrintamose lenktynės Lietuvos atstovė liko vėl devinta.

Lydere liko lenkė Katarzyna Pawlowska (6 tšk.), antrą vietą užima baltarusė Tatjana Šarakova (7), o trečią - prancūzė Laurie Bethon (10). A. Trebaitė su 17 taškų bendroje įskaitoje yra šešta tarp 10 konkurenčių.

Omniumo dalyvių dar laukia asmeninės 3 km persekiojimo lenktynės bei keirino rungtis.

Gediminas Bagdonas taip pat pradėjo savo pasirodymą omniumo varžybose. Po trečios rungties jis surinko 16 taškų ir bendroje įskaitoje dalinasi trečia-penkta vietomis. Lietuvis laimėjo antrą daugiakovės rungtį - taškų lenktynes. Pirmoje rungtyje - lenktynėse iš eigos (250 m) - G. Bagdonas sugaišo 13,995 sekundės ir užėmė devintą vietą tarp trylikos dalyvių. Trečioje rungtyje atkrintamose lenktynėse mūsiškis buvo šeštas.

Lyderiu yra vokietis Lucasas Lissas (10 taškai), lenkiantis rusą Artūrą Jeršovą (11). Šveicarą Gaelis Suteris (16), italas Paolo Simionas (16) ir G. Bagdonas dalinasi trečia-penkta vietomis.

Vyrų omniumo varžybų dalyvių dar laukia asmeninės 3 km persekiojimo lenktynės bei keirino rungtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)