Dalyvaus vos vienas Londono prizininkas

Gilių tradicijų neturinčios Europos pirmenybės suviliojo tik vieną Londono žaidynių prizininką – sidabrą daugiakovėje pelniusį Bryaną Coquardą iš Prancūzijos.

Panevėžyje nebus ne tik karjerą baigusios treko karalienės Victorios Pendleton, bet ir kitų britų olimpinių didvyrių – Chriso Hoy ar Jasono Kenny, taip pat Simoną Krupeckaitę iš kovos dėl olimpinių sprinto apdovanojimų eliminavusios vokietės Kristinos Vogel.

Tačiau Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) prezidentui Romualdui Bakučiui neatrodo, kad dėl to varžybos Panevėžyje taps antrarūšėmis.

„Aukščiausio meistriškumo sportininkai savo formos viršūnę pasiekė olimpiados metu. Visiškai normalu, kad žvaigždės po Londono ėjo ilsėtis. Nusprendę rengti čempionatą po olimpiados puikiai supratome, kad jeigu to nepadarysime dabar, kai dar nėra nutriušusi infrastruktūra, kuri buvo paruošta Europos krepšinio čempionatui, vėliau bus per vėlu“, – aiškino R. Bakutis.

Lietuvai atstovaus dešimt dviratininkų

Pasak LDSF vadovo, Panevėžio publika Londono žvaigždžių pasigesti neturėtų, kadangi čempionate dalyvaus kitose varžybose blykstelėję sportininkai.

Tarp tokių – veteranas iš Rusijos, daugkartinis olimpinis prizininkas Aleksejus Markovas, prancūzė Sandie Clair, baltarusė Olga Panarina. Pastarąją R. Bakutis vadina būsima dviračių treko superžvaigžde.

„Jos perspektyvos – tokios pat, kaip mūsų Rūtos Meilutytės“, – palygino LDSF prezidentas.

Su baltaruse galynėsis geriausia Lietuvos dviratininkė S. Krupeckaitė, kuri Londone turėjo tenkintis 5-a ir 7-a vietomis. Anot R. Bakučio, Panevėžyje S. Krupeckaitė, kaip ir į olimpiadą nepatekusios Antano Jakimavičiaus treniruojamos tempo rungčių atstovės, mėgins reabilituotis ir kovos dėl medalių.

„Poros medalių mes tikrai tikimės, – sakė R. Bakutis. – Bet pagrindinis tikslas – parodyti pasauliui, jog Lietuvoje dviračių sportas yra pasiekęs tokį lygį, kad galima čia organizuoti svarbiausius renginius. Šis čempionatas bus akylai stebimas, nes esama galimybės Panevėžyje rengti ir aukštesnio lygio renginius. Ne be reikalo sakome, kad mūsų trekas patenka į geriausių pasaulyje penketuką.“

Iš viso Lietuvai Panevėžyje atstovaus dešimt sportininkų, nors, pasinaudojus šeimininkų teisėmis, jų buvo galima deleguoti ir daugiau. Tačiau pajėgiausių šalies dviratininkų, startuojančių profesionalų lenktynėse plente, neišleido jų klubai.

Pirmenybėse startuoti turėtų 21-os valstybės atstovai.

Viešbučiai – sausakimši

Oficialios komandų treniruotės Panevėžio treke prasidės antradienį, o varžybos – penktadienį. Pirmieji į Lietuvą atvykę Vokietijos ir Ukrainos dviratininkai treką jau išbandė.

„Ukrainiečiai sakė, kad jaučiasi geriau nei namuose, vokiečiai džiaugėsi, kad trekas, jų žodžiais, gana greitas“, – svečių įspūdžius nupasakojo čempionato direktorius Eugenijus Ivanauskas.

Kaip čempionato dalyviams iš užsienio sekėsi spręsti apgyvendinimo klausimus, kainavusius nemažai nervų pernai Panevėžyje vykusio Europos krepšinio pirmenybių etapo svečiams, jis pasakyti negalėjo.

„Organizatoriai neprivalo rūpintis apgyvendinimu – už tai atsako patys dalyviai. Tik žinau, kad laisvų vietų Panevėžio viešbučiuose nebėra, tik keletas likę rajone“, – teigė E. Ivanauskas.

Organizatoriai viliasi, kad panašiai užimtos per čempionatą bus ir Panevėžio arenos tribūnos – anot jų, jau parduota maždaug tūkstantis bilietų, dar tiek pat išdalinta įvairioms socialinėms grupėms.

Skaičiuojama, kad Europos pirmenybių organizavimo kaštai turėtų sudaryti maždaug 1,5 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)