Pirmą šio sezono sostinės ekipų derbį rezultatu 36:27 (20:12) laimėjo savo arenoje rungtyniavusi VHC „Šviesa“, kuri palaužė HC Vilniaus pasipriešinimą.

VHC „Šviesą“ į pergalę vedė Valdas Drabavičius, pelnęs 9 įvarčius, po 6 įmetė Vaidas Trainavičius ir Skirmantas Plėta (1 - iš 7 metrų baudinio), 4 – Tadas Jurelevičius, po 2 – Tomas Bernatavičius ir Mindaugas Sukackas, 1 – Artūras Švilpa.

„HC Vilniaus“ komandoje 7 kartus pasižymėjo Marius Panavas (3), Evaldas Veida ir Martynas Žala pelnė po 6 įvarčius, Kostas Plaušinaitis – 3, Tomas Smalakys, Paulius Verbickas, Jonas Aujotas Petrikejevas, Marius Baranauskas ir Jūris Aganauskas – po 1 įvartį.

„Rezultatas pats kalba už save. Rungtynės mums buvo prastos. Nuo pirmų minučių nesugebėjome užsikabinti ir tinkamai kovoti. Sakyčiau, visi varžovų žaidėjai gerai sužaidė. Nors galėčiau teigti, kad ne varžovai puikiai rungtyniavo, bet mes prastai žaidėme. Iš savo komandos būtų sudėtinga ką nors išskirti, tiesiog nebuvo komandinio žaidimo, o tai ir yra blogai”, - sakė „HC Vilniaus“ ekipos treneris Andžejus Lysionokas.

„Rungtynes vertinu gerai, nes buvo pasiekta pergalė. Esu patenkintas komandos žaidimu pirmą kėlinį, tačiau nepatenkintas antru kėliniu, nes komanda, sukaupus nemažą persvarą, nesugebėjo toliau kovoti visa jėga. Skaudu matyti buvusį komandos žaidėją – M. Žalą kitoje komandoje, bet kartais taip jau atsitinka. Jis tikrai stengėsi žaisti gerai ir buvo vienas iš priešininkų komandos lyderių. Iš savo komandos galėčiau išskirti V. Drabavičių ir S. Plėtą. Jie šįkart rungtyniavo itin aktyviai”, - teigė VHC „Šviesos strategas Evaldas Lapinskas.

Praėjusio sezono Lietuvos rankinio lygos bronzos medalių laimėtojai Kauno „LKKA-Lūšies“ rankininkai savo žiūrovų akivaizdoje 10 įvarčių persvara – 42:32 (18:14) - įveikė Utenos HC „Utenos“ ekipą.

„LKKA-Lūšies“ komandoje 9 įvarčius pelnė Arūnas Urbonas, po 5 įvarčius pasiekė Remigijus Vaičikaukas ir Mindaugas Mažeika, po 4 – Paulius Orlovskis ir Saulius Katkevičius, po 3 – Egidijus Morkūnas ir Petras Očikas, po 2 – Mindaugas Brazdenis, Evaldas Vėta, Arūnas Gudaitis ir Arūnas Balčiūnas (1), 1 – Linas Mikalkevičius.

HC „Utenos“ ekipos gretose lyderio vaidmens ėmėsi Martynas Paukštė, pelnęs 8 įvarčius (3), Tadas Mikuckas įmetė 7 įvarčius, Šarūnas Ugianskis – 6 (1), Tomas Čiužas ir Marius Deveikis – po 3, Egidijus Budrevičius ir Ernestas Kalitončik – po 2, Domas Bakšys – 1 įvartį.

„Pralaimėjome gana dideliu įvarčių skirtumu, rungtyniavome labai banguotai. Rungtynes pradėjome prastai, tai išmušė iš vėžių. Vėliau šiek tiek atsitiesėme, kai „LKKA-Lūšis“ išleido (į aikštę) jaunesnius žaidėjus, kurie leido mums aplyginti rezultatą. Palyginus su pirmomis rungtynėmisr, matau savo komandos žaidėjų pažangą, norą ir kovingumą“, - kalbėjo HC „Utenos“ treneris Gediminas Paukštė.

„Rungtynės vyko taip, kaip ir planavome, svarbiausia buvo susižaidimas. Manau, rezultatas iš anksto buvo aiškus. Žiūrėjome, kaip pritampa jaunimas. Kol kas esame patenkinti. Žinoma, yra kur tobulėti. Matysime, kaip bus toliau“, - mačą komentavo „LKKA-Lūšies“ žaidėjas: Saulius Katkevičius.

Lietuvos rankinio lygos turnyro lentelė:

1.Klaipėdos „Dragūnas“22004
2.Kauno „Granitas-Gaja-Karys“22004
3.Vilniaus VHC „Šviesa“22004
4.Kauno „LKKA-Lūšis“22004
5.Vilniaus HC „Vilnius“21012
6.Alytaus „Almeida-Stronglasas“21012
7.Šiaulių „Universitetas-Gubernija“20020
8.Pasvalio „Triobet“20020
9.Varėnos „Ūla“20020
10.Utenos HC „Utena“20020

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)