„Dragūnas“ vargo su „Triobet“

Daugkartiniai Lietuvos rankinio lygos čempionai - Klaipėdos "Dragūno" rankininkai Pasvalyje 34:28 (17:10) nugalėjo vietos Pasvalio "Triobet" ekipą.

Pasvaliečiai čempionams priešinosi gana solidžiai - 2:3, 5:9, tačiau prieš pertrauką klaipėdiečiai jau pirmavo 7 įvarčių skirtumu - 17:10.

Antrajame kėlinyje pasvaliečiai dar buvo priartėję iki 5 įvarčių - 14:19, tačiau jiems ką nors daugiau padaryti jau nebepavyko.

"Dragūno" ekipos gretose išsiskyrė Tadas Stankevičius, pelnęs 6 įvarčius, po 5 pridėjo Benas Petreikis (2 įv. iš 7 m) ir Darius Jasinskas, po 4 - Jonas Truchanovičius ir Edvinas Vorobjovas, 3 - Arūnas Šrederis.

"Triobet" komandai Mindaugas Nakvosas pelnė 9 įvarčius (3 įv. iš 7 m), Rolandas Indrašiūnas - 6, Eligijus Povilionis - 5, Tautvydas Tekutis - 3, Simas Stankus - 2 įv.

"Pirmąsias savo komandos rungtynes vertinu blogai. Antrasis kėlinys buvo tragiškas. Buvo klaidų, tai reiškia, kad yra kur tobulėti. Buvo klaidų ir gynyboje, ir puolime, nuvylė pusiau krašto žaidėjai", - kalbėjo "Dragūno" treneris Artūras Juškėnas.

Anot jo, "Dragūno" komandai reikia tobulinti viską.
"Greitas puolimas, bėgimas buvo, bet išpildymas prastas, pozicinės gynybos išvis nebuvo. Šiai minutei yra viskas blogai, labai blogai", - savo žaidėjams kritikos negailėjo čempionų strategas.

Iškart po rungtynių Pasvalio "Triobet" komandos treneris Vilmantas Karpavičius teigė, kad žaidėjai klydo per skubėjimą.

"Buvo skubotų metimų. Klaipėdos komanda greitą puolimą jau atidirbę, turėję nemažai runtynių, patirties, o tai mūsų pirmosios varžybos, nespėjome laiku grįžti į gynybą ir priešininkai tuo metu įmesdavo įvarčius. Mūsų pasiruošimas dar nėra šimtaprocentinis - trūksta susižaidimo. Visgi pirmąsias rungtynes vertinu gerai. Kovojome, nes tikėjomės, kad bus kova ir esu labai patenkintas rezultatu. Visi kovojo, stengėsi, norėjo kuo geriau sužaisti. Mūsų šio sezono lūkesčiai - nebūti paskutiniais. Aišku, norisi patekti į aštuonetuką, nes galėtume dalyvauti atkrentamosiose varžybose, sužaistume daugiau varžybų ir įgautume daugiau patirties", - mintimis dalijosi "Triobet" ekipos strategas.

„VHC Šviesa“ palaužė „HC Uteną“

Vilniaus "VHC Šviesa" rankininkai išvykos rungtynėse užtikrintai rezultatu 39:26 (21:12) įveikė Utenos "HC Utena" ekipą.

Uteniškiai pirmąsias dešimt minučių dar atkaliai priešinosi varžovams - 6:6, tačiau netrukus vilniečiai vis agresyviau ėmė atakuoti Utenos vartus ir, sužaidę atkarpą 11:2, gerokai atitrūko - 17:8.

Antrajame kėlinyje uteniškiams niekaip nesisekė pristabdyti varžovų - "VHC Šviesa" sugebėjo susikrauti ir dviženklę įvarčių persvarą - 39:26.

Vilniaus "VHC Šviesa" ekipą į pergalę vedė Valdas Drabavičius, pelnęs net 10 (1 įvartis iš 7 m baudinio) įvarčių, 7 pridėjo Tomas Bernatavičius, 6 (1) - Skirmantas Plėta, 5 - Vaidas Trainavičius, po 4 - Tadas Jurelevičius ir Mindaugas Sukackas (3 įv. iš 7 m), 2 - Dainius Kliorė, 1 - Tadas Tumasas.

"HC Utena" ekipoje labiausiai išsiskyrė Martynas Paukštė, pelnęs 6 (3) įvarčius, Ernestas Kalitončik - 4, Karolis Vilutis, Tadas Mikuckas ir Šarūnas Ugianskas - po 3, Linas Viktorinas ir Mindaugas Agurkis - po 2, Eigirdas Budrevičius, Marius Deveikis ir Tomas Čiužas - po 1 įv.

"Nors tai tik sezono pradžia, tačiau žaisti sekėsi visai gerai, nors klaidų nemažai darė tiek viena, tiek kita komanda. Turbūt didžiausias minusas - pamesti kamuoliai. Visgi džiaugiuosi pirmąja pergale", - iškart po dvikovos kalbėjo nugalėtojų - "VHC Šviesa" ekipos treneris Evaldas Lipinskas.

Visai kitokios nuotaikos buvo "HC Utena" ekipos stovykloje.
"Sužaidėme laibai prastas varžybas, jų likimas buvo nuspręstas jau pirmąjį kėlinį, antras kėlinys sužaistas daugiau dėl formalumo. Padaryta labai daug techninių klaidų. Norint pasiekti pergalę, jų derėtų daryti mažiau. Mūsų komandoje išsiskyrė vartininkas Mantas Kulionis bei Martynas Paukštė, tačiau norisi ne tik individualių žaidėjų rezultatų, bet ir pergalės", - kalbėjo "HC Utena" komandos strategas Gediminas Paukštė.

Po nervų karo - HC „Vilnius“ pergalė

Vilniaus HC "Vilnius" ekipos atstovams jau pirmose sezono rungtynėse teko išeikvoti nemažai jėgų ir nervų - jie namuose tik po itin atkaklios ir permainingos kovos 21:19 (10:10) įveikė Alytaus "Almeida – Stronglasas" ekipą.

Alytiškiai rungtynių pradžioje pirmavo 2:6, 3:7, tačiau įpusėjus pirmajam kėliniu HC "Vilnius" pabudo ir iki pertraukos išlygino rezultatą - 10:10.

Antrajame kėlinyje vilniečiai jau dažniau 1-2 įvarčiais pirmavo, o 52 rungtynių minutę komandas skyrė 3 įvarčiai - 19:16.

Uteniškiams per likusį laiką dar pavyko įnešti intrigos ir sušvelninti rezultatą, tačiau pergalę 21:19 šventė HC "Vilnius".

Vilniečių gretose po 6 įvarčius pelnė Evaldas Veida (1 įv. iš 7 m) ir Marius Panavas, Martynas Žala ir Jūris Aganauskas pridėjo po 3 įvarčius, Irmantas Asakavičius - 1 įv.

"Almeida – Stronglasas" ekipai 4 (1) įvarčius pelnė Gintautas Adamkevičius, po 3 - Justinas Šilalė ir Šarūnas Sakalauskas (2 įv. iš 7 m), po 2 - Žygimantas Micevičius (1) ir Rokas Pažuolis - po 2 įv.

Iškart po pergalės savo vyrus gyrė HC "Vilnius" treneris Anžej Lysionok.

"Komanda žaidė itin drausmingai tiek gynyboje, tiek puolime. Darėme mažai klaidų, tiesiog viskas pavykdavo, ką suplanuodavome. Praleidome tik 19 įvarčių, tai daug ką pasako apie mūsų gynybą", - pabrėžė Anžej Lysionok.

Alytaus "Almeida – Stronglasas" ekipos treneris Eugenijus Gimbutas vieną iš pagrindinių pralaimėjimo priežasčių įvardijo prastą pataikymą į vartus.

"Neišpildėme susikurtų progų. Vilniau komanda šįsyk buvo pajėgesnė. Varžovų metimai į vartus buvo taiklesni", - teigė Alytaus ekipos strategas.

„LKKA-Lūšis“ sutriuškino „Ūlą“

Varėnos "Ūla" nesugebėjo pasipriešinti Kauno "LKKA-Lūšies" rankininkams. Namuose rungtyniavę varėniškiai svečiams nusileido 12 įvarčių skirtumu - 13:25 (3:14).

Rungtynių pradžioje "Ūlos" atstovams itin sunkiai sekėsi nuginkluoti "LKKA-Lūšies" ekipos vartus - per pirmąjį kėlinį varėniškiai pelnė vos 3 įvarčius, o tuo tarpu varžovai surinko 14.

Antroji rungtynių dalis buvo tik formalumas - kauniečiai jau rungtyniavo labiau atsipalaidavę.

"LKKA-Lūšies" komandoje daugiausiai – 5 įvarčius pelnė Petras Očikas (1 įv. iš 7 m), Remigijus Vaičikauskas – 4 (1), Evaldas Vėta pridėjo 3.

„Ūlos“ gretose po 3 įvarčius pelnė Kęstutis Ikasala ir Rimantas Palevičius.

Pasak „LKKA-Lūšies“ ekipos trenerio Antano Katkevičiaus, pirmosios sezono jo ekipos rungtynės toli gražu nebuvo įtemptos.

„Nejautėme didelio pasipriešinimo. Varžovų komanda – jauna. Tiek jiems, tiek mums nesiklijavo žaidimas. Juk tai buvo pirmosios sezono varžybos, dar reikia daug dirbti“, - pabrėžė A. Katkevičius.

„Granitas-Gaja-Karys“ nugalėjo šiauliečius

Šiaulių "Universitetas-Gubernija" namuose po atkaklios kovos 26:29 (12:15) nusileido Kauno "Granito-Gajos-Kario" rankininkams.

Kauniečius į pergalę vedė Paulius Šarkauskas, pelnęs 9 įvarčius, Vaidas Drevinskas pridėjo 8 (2), Robertas Švedas – 4 įv.

Šiaulių gretose išsiskyrė Aivaras Budrys, pelnęs 8 įvarčius (2), Artūras Strupas pridėjo 5, Tomas Klungevičius, Arūnas Balčiūnas ir Mindaugas Valuckas – po 4 įv.

„Tikėjausi, kad vyrai bus labiau nusiteikę ir kovos ryžtingiau. Galbūt mąstė taip: mes esame stipresni, o varžovai silpnesni ir lengviau nugalėsime. Turėjome pergalę iškovoti didesniu skirtumu. Tai tik sezono pradžia, tad stengsimės labiau vyrus nuteikti“, - teigė "Granito-Gajos-Kario" ekipos treneris Modestas Prakapas.

Čempionato sistema

I-ajame etape kiekviena komanda sužais po 2 rungtynes su kitomis čempionate dalyvaujančiomis komandomis (po vienerias rungtynes namuose bei išvykoje).

II-ajame etape vykdomos atkrintamosios rungtynės, kuriose tarpusavyje ketvirtfinalyje susitinka 1 ir 8 (ketvirtfinalis 1), 2-7 (ketvirtfinalis 2), 3-6 (ketvirtfinalis 3), 4-5 (ketvirtfinalis 4) vietas I-ajame etape užėmusios komandos.

Pusfinalyje tarpusavyje susitinka ketvirtfinalio 1 ir ketvirtfinalio 4 nugalėtojai bei ketvirtfinalio 2 ir ketvirtfinalio 3nugalėtojai.

Dėl trečios vietos žaidžia pusfinalyje pralaimėjusios, finale – pusfinalyje laimėjusios komandos. Finale dėl pirmos vietos žaidžiama iki trijų pergalių, kitos atkintamosios rungtynės – iki dviejų pergalių

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)