- Kaip atsidūrei Suomijoje? Turėjai tikslą šį sezoną išvykti į užsienį rungtyniauti? Kodėl būtent Suomija?

- Nuo vaikystės svajojau išvykti kur nors į stiprią ledo ritulio šalį ir to tikslingai siekiau. Petras Nausėda (Elektrėnų „Energijos“ direktorius ir Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas) kažkokiu būdu susitarė su „Ilves“ klubo vadovu, kad galiu atvykti į peržiūrą. Nuvykau vasaros pradžioje, sėkmingai pasirodžiau ir sutarėme, kad čia liksiu. „Ilves“ jaunimo komandoje žaidžia kitas lietuvis Danielis Bogdziulis – jo atsiliepimai apie Suomijos ledo ritulį buvo patys geriausi, o tai tik dar labiau motyvavo mane.

- Ar pats tikėjaisi, kad tiesiai iš Lietuvos gali patekti į vieną stipriausių Suomijos komandų?

- Tikėjausi ir apie tai visada svajoju! Nuo maždaug penkiolikos – šešiolikos metų, dar būdamas Elektrėnų sporto mokykloje pradėjau treniruotis su „Energijos“ vyrų komanda, o du paskutinius sezonus ir žaidžiau pagrindinėje sudėtyje. „Energijoje“ man, kaip jaunam žaidėjui, buvo sudarytos idealios sąlygos: kasdien treniruotės, daug varžybų, daug žaidybinio laiko. O dar kai suteikė progą žaisti su senbuviais, tokiais kaip Šarūnas Kuliešius viename puolimo trejete, daug ko galėjau išmokti!

- Kokie buvo pirmi įspūdžiai Suomijoje? Kaip jauteisi, ką mąstei?

- Tiesą sakant, vykau ir svajojau patekti į jaunimo komandą, tačiau po pirmos treniruotės buvo keista – to jaunimo per didelės barzdos! Susipažinęs, pradėjau internete žiūrėti, kokie tai buvo žaidėjai. Pamačiau ir NHL, ir KHL žaidusių ritulininkų pavardžių, supratau, kur patekau! Sekėsi puikiai, todėl su daugeliu greitai radau bendrą kalbą. Tiesa, sunkiausia iki šiol – kalbos barjeras.

Bendrai – dar pats gyvenu kaip sapne, viskas aplink idealu, todėl stengiuosi visą save atiduoti treniruotėms ir varžyboms. Ypatingai patinka žmonių bendravimas – nuo žaidėjų iki trenerių, vadovų – visi vieni kitus palaiko kiekviename žingsnyje.

- Kokia yra Suomijos profesionalaus ledo ritulio virtuvė? Kokia yra „Ilves“ komanda?

- Čia ledo ritulininkai – 100 procentų profesionalai! Čia viskas sukoncentruota tik į geriausias sąlygas - sportuoti ir laimėti. Visi kalba tik apie žaidimą ir pergales. Pats „Ilves“ klubas yra legendinis Suomijoje, įkurtas dar 1931 metais. Tiesa, pastarieji sezonai nėra itin sėkmingi, tačiau tikiuosi, kad artimiausiu metu bus geriau.

- Kokios tavo sutarties sąlygos?

- Sutartį pasirašiau vieniems metams su galimybe pratęsti dar dvejiems. Pirmumo teisė priklauso „Ilves“ klubui. Mano amžius leidžia dar du sezonus atstovauti ir jaunimo komandai, taip pat sutartyje įrašyta, kad klubas gali mane skolinti antros pagal pajėgumą lygos komandai. Yra atskiras punktas ir apie NHL.

- Puikus šuolis karjeroje. Nuo ko viskas prasidėjo? Koks yra Elektrėnų komandos indėlis, kad turi tokio potencialo sulaukęs vos 19-os metų?

- Kaip minėjau, Elektrėnuose, kur pradėjau žaisti, augau – geriausiose sąlygose. Lietuvoje ledo ritulininkams dėka sporto mokyklos daug kas yra finansuojama. Pradedi rodyti rezultatus – patenki į vyrų komandą. Daugiausia išmokau būdamas su „Energijos“ komanda tiek sportine, tiek gyvenimiška prasme. Kai „durnumas“ užeidavo – gaudavau „spyrių į užpakalį“ nuo vyresnių. Visada turėjau motyvacijos mokytis, o svarbiausia, visada turėjau palaikymą. Elektrėnų „Energija“ – visada mano širdyje!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)