Lietuvoje per mažai dėmesio skiriama šiai ligai ir jos prevencijai. Krūties vėžys – vienas dažniausių moterų onkologinių susirgimų. Daugeliu atvejų pasekmės galbūt nebūtų buvusios tokios skaudžios, jeigu laiku būtų imtasi gydymo.

Avon žygio prieš krūties vėžį“ ambasadore esu jau nuo 2010 metų ir, deja, turiu pasakyti, kad per tuos trejus metus nedaug pasistūmėjome kovodami su šia klastinga liga. 5 ir 10 kilometrų bėgimu Žygyje prieš krūties vėžį sveikatos problemų neišspręsime, tačiau taip kviečiu visus simboliškai išsakyti savo paramą sergančioms moterims ir palaikyti jas kovoje su liga“ - sakė žygio ambasadorė Ž. Balčiūnaitė.

Ž. Balčiūnaitę „Sostinės dienose“ sutikti bus galima sekmadienį, 14 – 17 valandomis, „Dūzgiančio prospekto“ Žaidimų ir sveikatos parko zonoje (Gedimino pr. nuo Jakšto g. iki Vasario 16-osios g.).

Čia maratoninkė registruos vilniečius, norinčius prisijungti prie žygio prieš krūties vėžį, ir drauge su ja rugsėjo 22-ą dieną pasirinktinai įveikti 5 arba 10 kilometrų distanciją, Upės gatve, Neries pakrante.

Žygyje kviečiami dalyvauti visi norintys, užpildę dalyvio registracijos formą ir sumokėję simbolinį starto mokestį. Visos pajamos, gautos renginio bus skirtos kovai su krūties vėžiu. Ankstesnių žygių metu paaukotos lėšos skirtos Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos onkologinėms ligoninėms, moterų asociacijai, kovojančiai prieš krūties vėžį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)