Kaunietės, nors ir įveikė Švedijos čempionato bronzos medalininkes „Skuru IK“ rankininkes, vis dėlto liko žemiau jų.

Turnyre be pralaimėjimų rungtyniavo Baltarusijos čempionė Minsko „BNTU BelAZ“ ekipa, Astrachanės „Astrachanočka“ liko antroje vietoje. Dėl trečios vietos varžėsi likusios keturios komandos, tarp jų - ir „ACME-Žalgiris“.

Kaunietės, laimėjusios prieš švedes, lygiosiomis baigė mačą su būsimomis varžovėmis Europos taurės turnyre „DHK Banik“ komanda. Abi ekipos turnyro lentelėje surinko vienodai taškų, bet Kauno rankininkės aplenkė čekes dėl geresnio įvarčių skirtumo.

Įdomu tai, kad „ACME-Žalgirio“ rankininkės, žaisdamos antras pirmos turnyro dienos rungtynes taip išvargino Zagrebo ekipos žaidėjas, kad šios po to nelaimėjo nė vienerių rungtynių ir liko paskutinės.

Į Čekiją „ACME-Žalgiris“ išvyko po dviejų savaičių treniruočių. Kauno komandos vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius liko patenkintas auklėtinių žaidimu.

„Turnyras mums buvo labai naudingas visomis prasmėmis – dėl žaidybinės praktikos, tarptautinės patirties, o, svarbiausia, tas žaidimas, kurį mums pavyko parodyti, suteikė rankininkėms pasitikėjimo, kurio labai reikės ir debiutuojant Europos taurės turnyre ir kovojant dėl aukščiausiųjų vietų Lietuvos čempionate. Iki šiol nežinojome, koks mūsų lygis tarp kitų Europos komandų. O dabar pamatėme ir galiu pasakyti, kad atrodome normaliai“, - kalbėjo prof. A.Skarbalius.

Pirmas Europos taurės turnyro rungtynes su „DHK Banik“ ekipa Lietuvos vicečempionės lapkričio 10 d. žais Kaune, o po savaitės - Mosto mieste netoli Prahos.

„ACME-Žalgirio“ komandos rezultatai turnyre Čekijoje:

„Astrachanočka“ (Rusija) – „ACME-Žalgiris“ 38:29 (21:17).

„ACME-Žalgiris“: Audinga Kniubaitė 10, Dovilė Ilčiukaitė 7 (įmetė visus penkis 7 m baudinius), Neringa Palionytė 5 įvarčiai.

„ACME-Žalgiris“ Kaunas - Skuru IK (Švedija) 27:24 (15:11).

„ACME-Žalgiris“: Gabija Vidūnaitė 7 (1 iš 7 m), Dovilė Ilčiukaitė - 5 įvarčiai (du iš 7 metrų baudinio).

„RK Lokomotiva“ (Kroatija) – „ACME-Žalgiris“ 27:20 (13:9).

„ACME-Žalgiris“: Gabija Vidūnaitė 6, Neringa Palionytė ir Justina Balzarevičiūtė po 4 įvarčius.

„DHK Banik“ (Čekija) – „ACME-Žalgiris“ 25:25 (11:13).

„ACME-Žalgiris“: Gabija Vidūnaitė 7, Gintarė Lydekaitė ir Dovilė Ilčiukaitė po 6, Justina Darulytė 4 įvarčiai.

„ACME-Žalgiris“ – „BNTU BelAZ“ (Baltarusija) 27:31 (12:17).

„ACME-Žalgiris“: Justina Darulytė 9, Dovilė Ilčiukaitė 8 įvarčiai.

Turnyro lentelė:

1. Minsko „BNTU BelAZ“ - 10 taškų
2. Astrachanės „Astrachanočka“ - 8
3. „Skuru IK“ - 4
4. „ACME Žalgiris“ - 3
5. „DHK Banik Most“ - 3 taškai
6. Zagreb „RK Lokomotiva“ - 2

\

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)