Pirmame etape ekipos pagal reitingą bus suskirstytos į 6 grupes po 4 komandas.

Į atkrintamas varžybas pateks 16 geriausių porų, kurios varžysis dėl vietos ant prizininkų pakylos. Atkrintamos varžybos vyks dviejų minusų sistema.

„Sudėtinga prognozuoti I. Dumbauskaitės ir M. Povilaitytės rezultatus, kadangi po laimėto pasaulio čempionato Kipre jaučiasi šioks toks emocinis „nusėdimas“. Treniruojamės, dirbame kaip anksčiau, tačiau sėkmingai žaisti nepavyksta. Rimtų problemų su nugara turi M. Povilaitytė, kuri jau daugiau nei dvi savaites negali treniruotis visa jėga“, - sakė tinklininkių treneris bei Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Marius Vasiliauskas.

Pasak jo, važiuojama į jaunimo čempionatą, kur žaidžia ne moterys, o merginos ir šiame amžiaus tarpsnyje svarbiau yra ne tobula technika, o nusiteikimas ir noras kovoti.

„Pagal savo lygį merginos yra tarp aštuonių stipriausių turnyre, tačiau tai dar teks įrodyti“, - pridūrė jis.

Tinklinio federacijos vadovo vertinimu, G. Kerpė ir A. Rumševičius gerokai patobulėjo šią vasarą ir pamažu pradeda demonstruoti brandų ir protingą žaidimą.

„Tačiau kol kas jie dar toli gražu nerealizuoja savo potencialo ir kartais žaidžia banguotai. Tačiau antrus metus būdami Ievos ir Monikos šešėlyje, jie labai sunkiai dirba ir tai tikrai anksčiau ar vėliau duos rezultatų. Gal jau net šiame čempionate. Pasaulio čempionate Kipre jie liko 5-oje vietoje, tačiau į pusfinalį nepateko tik dėl nesėkmingų burtų“, - įsitikinęs M. Vasiliauskas.

Hartberge lietuviams teks kovoti su metais vyresniais varžovais.

„Stigo lėšų abi poras vežti į tarptautinius turnyrus, tad jiems gali trūkti patirties, tačiau tiek fiziškai, tiek taktiškai vyrai pasiruošę puikiai“, - tvirtino LTF vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)