Ilgiausios nenutrūkstamos paplūdimio tinklinio perdavimų serijos pasaulio rekordas buvo 110 perdavimų. Pasiekimas buvo užfiksuotas 2010 metų vasarį Raleigh mieste Jungtinėse Amerikos Valstijose. Lietuvoje rekordo buvo siekiama pagal „Guinness World Records“ ir Lietuvos rekordų agentūros „Factum“ patvirtintas taisykles. Pagerinti amerikiečių rezultatą bandė keturios profesionalių tinklininkų poros, šansas taip pat buvo suteiktas ir publikos atstovams.

Mūsiškiai išmušė kamuolį net 500 kartus ir pasiekė naują rekordą.

Pagal Lietuvos rekordų agentūros „Factum“ nustatytas taisykles rekordo siekė dvi paplūdimio tinklininkų poros – Andrius Gaidys ir Paulius Matulis bei Olegas Čepialis ir Tomas Vilimas. Kamuolys buvo perduodamas kitoje tinklo pusėje esančiam tinklininkui. Gausiai susirinkusių žiūrovų palaikomi profesionalai nesunkiai įveikė amerikiečių pasiektą rekordą ir aukštai iškėlė kartelę bandysiantiems jį pagerinti.

Tinklinio nakties metu vyko ir naktinis profesionalių tinklininkų turnyras, kuriame dalyvavo jaunimo pasaulio jaunimo čempionato penktosios vietos laimėtojai Gilbertas Kerpė ir Arnas Rumševičius, Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionas Artūras Bekiš ir kiti. Varžybose triumfavo praeityje garsūs žaidėjai, o dabar pasaulio jaunimo čempiones Ievą Dumbauskaitę ir Moniką Povilaitytę treniruojantys Tadas Donėla bei Marius Vasiliauskas, kuris kartu yra ir Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas. Finale jie rezultatu 21:17 įveikė Artūro Bekiš ir Roko Kondroto duetą.

Renginio metu taip pat įvyko parodomasis žvaigždžių bei sporto žurnalistų turnyras, kuriame dalyvavo Viktoras Diawara, Vilius Alesius, Ingrida Kazlauskaitė, Linas Karalius, Jurga Anusauskienė, Kristina Navickaitė-Tina ir kiti. Varžybas laimėjo iš sporto žurnalistų sudaryta komanda „Press‘as“, finale po dramatiškos kovos rezultatu 21:18 įveikę kitą žiniasklaidos atstovų komandą „Šventoji dvejonė“.

Renginio žiūrovai taip pat galėjo dalyvauti tiksliausio smūgio konkurse, kurio metu taikliausiai paplūdimio tinklinio kamuolį mušę publikos atstovai buvo apdovanoti šios sporto šakos atributika. Šventę vainikavo fejerverkai.

Renginį vainikavo įspūdingas fejerverkas, sukėlęs susirinkusiųjų vilniečių ir miesto svečių ovacijas. Organizatorių teigimu, renginyje apsilankė virš 2 tūkst. žiūrovų.

„Mūsų sportininkų dėka turime dar vieną pasiekimą, vertą net Guinnesso rekordų knygos. Smagu matyti tiek daug žmonių, energingai palaikančių sportininkus ir stebinčius aukščiausio lygio varžybas“, - sakė renginio iniciatorius Augustas Štaras.

„Šis renginys buvo vienas didžiausių įvykių šios vasaros sezono metu. Dalyvių ir žiūrovų skaičiumi jis nenusileido šioje aikštelėje pernai surengto Europos jaunimo iki 18 metų čempionato varžyboms“, – teigė M. Vasiliauskas.

Tinklinio naktis prasidėjo šeštą valandą vakare ir baigėsi pirmą valandą nakties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)