Ilgiausios nenutrūkstamos paplūdimio tinklinio perdavimų serijos pasaulio rekordas šiuo metu yra 110 perdavimų. Pasiekimas buvo užfiksuotas 2010 metų vasarį Raleigh mieste Jungtinėse Amerikos Valstijose. Lietuvoje rekordo bus siekiama pagal „Guinness World Records“ ir Lietuvos rekordų agentūros „Factum“ patvirtintas taisykles.

Pagerinti amerikiečių rezultatą bandys keturios profesionalių tinklininkų poros, šansas taip pat bus suteiktas ir publikos atstovams.

Paplūdimio tinklinio nakties metu taip pat įvyks parodomosios paplūdimio tinklinio varžybos, kuriose susikaus keturios komandos, sudarytos iš žinomų pramogų verslo atstovų, sporto žurnalistų bei profesionalių tinklininkų. Paplūdimio tinklinio aikštelėje jėgas išbandys Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Linas Karalius, Jurga Anušauskienė, Donatas Baumila ir kiti. Paraleliai vyks naktinis profesionalų paplūdimio tinklinio turnyras.

Renginio žiūrovai taip pat galės dalyvauti tiksliausio smūgio konkurse, kurio metu taikliausiai paplūdimio tinklinio kamuolį mušantys publikos atstovai bus apdovanoti šios sporto šakos atributika. Šventę vainikuos apdovanojimų ceremonija bei fejerverkai.

„Šis renginys bus didelė paplūdimio tinklinio šventė mieste, tad kviečiame visus vilniečius ir miesto svečius ketvirtadienį atvykti į „Credit24 Areną“ prie Baltojo tilto. Laikome suspaudę kumščius ir tikime, kad mūsų sportininkai pagerins pasaulio rekordą“, - sako renginio vienas iniciatorių Augustas Štaras.

Pasak jo, renginys bus nemokamas, tad ateiti stebėti pasaulio rekordo siekimo bei varžybų galės visi norintys.

„Smagu, kad vis daugiau žmonių renkasi aktyvų gyvenimo būdą bei atranda paplūdimio tinklinį. Tokių renginių dėka mūsų sportas tampa vis populiaresnis, o tai reiškia, kad ateityje galime turėti ne vieną stiprų paplūdimio tinklinio duetą, kuris galės kautis tarptautinėse varžybose“, - teigį Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

Tinklinio naktis prasidės 18.00 valandą vakaro, o pasibaigs 01.00 val. nakties. Prognozės rodo, kad renginio metu lyti neturėtų, tačiau orui subjurus, renginys bus nukeltas į rugpjūčio pabaigą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)