„Mus džiugina, jog Lietuvoje gimsta tradicija sporto renginiuose suburti žmones, kuriuos vienija siekis padaryti vieną ar kitą gerą darbą. Šiųmetinis „Velomaratonas“ geros valios žmones traukia it magnetas, tai liudija, jog socialinis aktyvumas Lietuvoje ne tik randa terpę, bet ir sparčiai plinta“, – pažymėjo „Velomaratoną“ organizuojančio Nacionalinio automobilių klubo direktorius Benediktas Vanagas.

Anot UNICEF Lietuva vykdomosios direktorės Jovitos Majauskaitės, kai aktyviai leisti laisvalaikį skatina ne tik sportinis azartas, bet ir kilnūs tikslai, pats procesas tampa dar smagesnis.

„Todėl kviečiame visus, neabejingus skurstančių mažųjų likimams, prisijungti prie UNICEF komandos ir važiuoti kartu už kiekvieną vaiką. Juk kiekvienas didelis pasikeitimas prasideda nuo mažų, bet prasmingų veiksmų“, – sakė J. Majauskaitė.

Prie UNICEF komandos „Velomaratone 2012“ galima prisijungti iki rugpjūčio 18 d, užsiregistravus renginio svetainėje ir laukelyje „komandos pavadinimas“ nurodžius „UNICEF“. Komandos nariai įveiks mėgėjišką 24 km distanciją sostinės senamiesčio gatvėmis ir Neries krantine, o kiekvienas dalyvis bus apdovanotas UNICEF atminimo dovanėlėmis

Pasak J. Majauskaitės, kadangi „Velomaratone 2012“ bus apdovanota vieningiausia renginio komanda, UNICEF tikisi, kad laurai atitiks būtent tiems, kurie važiuos už vaikus. Po UNICEF vėliava pedalus mins ir ne vienas visuomenei gerai žinomas žmogus iš pramogų pasaulio.

„Velomaratono“ organizatorių duomenimis, šiuo metu į renginį yra užsiregistravę per 2 tūkst. dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų. Tikimasi, kad iki „Velomaratono“ pradžios jų skaičius perkops 5 tūkst. Registracija į dviračių entuziastų šventę yra nemokama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją