Geriausiu - penktuoju - bandymu šeštadienį devynioliktąjį gimtadienį švęsianti lietuvė nuskriejo 14 metrų bei 17 centimetrų ir, pakartojusi vos prieš keliolika minučių pagerintą pasaulio jaunimo čempionatų bei pagerinusi Lietuvos rekordą, užėmė antrąją vietą.

Pasaulio čempione, nušokusi taip pat 14,17 m, tapo ispanė Ana Peleteiro.

Čempionės titulą ispanei garantavo geresnis antrasis geriausias pagal rezultatą bandymas: ispanės antras rezultatas 13,96 m, o lietuvės - 13,73 m.

Šis D. Dzindzaletaitės rezultatas net 40 cm viršija Lietuvos rekordą, kuris nuo 2003-ųjų vasario priklauso Virginijai Petkevičienei. Beje D. Dzindzaletaitė jau atrankos varžybose nušoko toliau, nei buvęs šalies rekordas - 13,85 m- tačiau rekordu dėl vėjo greičio, viršijančio normą (2,7 m/s - leistina 2,0 m/s), šis rezultatas nebuvo registruojamas.

Bronzos medalis atiteko kubietei Liubai M. Zaldivar, nušokusiai 13,90 metro.

„Dovilė labai džiaugiasi medaliu, yra pakylėta, - teigė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas. - Ji važiavo kovoti dėl aukštų vietų, planavo dalyvauti finale. Jau kvalifikacinėse kovose matėsi, kad mergina kovos dėl pačių aukščiausių vietų. Reikėjo tik įrodyti, jog galime iškovoti medalį“.

„Dovilės medalis buvo sunkiai iškovotas, tačiau mergina buvo labai gerai pasiruošusi, - pasakojo Barselonoje esantis K. Jezepčikas. - Per svarbiausias varžybas pasiekė geriausią formą ir parodė kovotojos charakterį. Nebuvo lengva, tačiau jeigu Dievai būtų buvę mūsų pusėje, galėjome iškovoti ir aukso medalį. Mes paskutiniu bandymu mėginome ją aplenkti, tačiau dėl 400 metrų bėgimo buvo padaryta ilga pertrauka ir Dovilė negalėjo šokti keturias minutes. Tai sutrukdė.

Pagal oficialius reitingus lyderė buvo Kubos sportininkė, tačiau kai ispanė nušoko daugiau nei keturiolika metrų, jos kova pasibaigė. Dovilė kovojo iki galo ir pasiekė Lietuvos rekordą bei iškovojo medalį. Pratęsėme tradiciją grįžti su apdovanojimais, tai nuotaikos labai geros“.

D.Dzindzaletaitė - ketvirta Lietuvos lengvaatletė pasaulio jaunimo čempionatų prizininkė. Iki šiol aukso medalį buvo laimėjęs Andrius Gudžius, o sidabro - Viktorija Žemaitytė ir Airinė Palšytė.

„Daugiau medalių šiose pasaulio pirmenybėse sunku tikėtis, tačiau galvojame, kad finalininkų dar turėsime“, - tikino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris K.Jezepčikas.

Lietuvos sportininkai Barselonoje viskuo patenkinti ir gali visą dėmesį sutelkti tik varžyboms.

„Sąlygos geros, organizacija gera. Gyvename netoli stadiono, transportu ir maitinimu esame patenkinti“, - dėstė K. Jezepčikas.

Pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionatas baigsis sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)