Primename, kad birželio 29 d. Suomijos sostinėje R. Stanys peršoko į 2,31 m aukštį iškeltą kartelę ir pasiekė asmeninį rekordą bei iškovojo sidabro medalį.

Nugalėtojui, Didžiosios Britanijos atstovui Robbie Grabarzui, lietuvis nusileido tik nesėkmingų bandymų skaičiumi. Aukso medalį britas iškovojo įveikęs tokį pat – 2,31 m – aukštį.

Ankstesnis R. Stanio asmeninis rekordas buvo 2,28 m, pasiektas praeitais metais.

Nors 25-erių lietuvio sėkmė Europos čempionate gali pasirodyti gana netikėta, iš tiesų lengvaatletis nuosekliai artėjo prie tikslo, kurį buvo išsikėlęs. R. Stanys šiame sezone buvo užsibrėžęs įveikti 2,30 m aukštį, o Europos čempionate – iškovoti medalį ar bent patekti į stipriausiųjų penketuką.

Šių metų gegužės mėnesį Pietų Korėjoje vykusiose varžybose lengvaatlečio geriausias rezultatas buvo 2,19 m, o atvirajame Vilniaus lengvosios atletikos čempionate jis užėmė pirmąją vietą bei įveikė 2,25 m aukštį.

Birželį R. Stanys laimėjo tarptautines varžybas Turkijoje, kur peršoko į 2,24 m aukštį iškeltą kartelę. Jau pastarosiose dviejose varžybose sportininkui visai nedaug trūko, kad įveiktų ir 2,30 m aukštį.

Šiuo metu Lietuvos šuolininkas į aukštį ruošiasi Londono olimpiadai, kur tikisi patekti į varžybų finalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)