Paguodai priminsim tokį faktą - 1994 metais Europos čempionate taip pat Helsinkyje debiutavo Virgilijus Alekna, jis tuomet užėmė 17-ą vietą (56,38).

A. Gudžius aplenkė tik visus tris bandymus nesėkmingai atlikusį kroatą Rolandą Vargą. Toliausiai atrankos varžybose diską metė ispanas Mario Pestano (66,27 m), vengras Zoltanas Kovago ir dukart pasaulio čempionas vokietis Robertas Hartingas (65,49 m).

Europos čempionatas penktadienį įpusės. Startavo ir startuos dar keturi Lietuvos lengvaatlečiai.

Šuolininkui į tolį Povilui Mykolaičiui čempionatas prasidėjo ir baigėsi labai greitai. Atlikęs vienintelį nesėkmingą šuolį, jis dėl traumos iš varžybų pasitraukė. Toliau varžėsi net 32 šuolininkai į tolį. Normatyvas buvo 8,05 m. Kartu su lietuvių iš varžybų pasitraukė dar 4 šuolininkai.


Povilas Mykolaitis



Vakare lietuvius pamatysime dar trijuose finaluose.

18.00 val. kovą dėl medalių pradės rutulio stūmikės, tarp jų Austra Skujytė, 18.40 val. į sektorių išeis šuolininkai į aukštį ir Raivydas Stanys, o 21.45 val. bus duotas startas 800 m finalo bėgimui, kuriame dalyvaus Natalija Piliušina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)