„Gintarinių irklų“ regatoje buvo galima stebėti vienviečių, dviviečių, keturviečių ir aštuonviečių valčių kovas. Žiūrovus ypač pradžiugino Lietuvos olimpiečių sėkmingi pasirodymai. Iš viso lietuvių įguloms jubiliejinėje regatoje pavyko iškovoti daugiau nei 10 aukso, 12 sidabro ir daugiau nei dešimtį bronzos medalių komplektų.

Moterų vienvietėje valtyje startavusi Donata Vištartaitė 2 kilometrų distanciją įveikė per 7 minutes 45 sekundes. Vyrų vienviete valtimi plaukęs Mindaugas Griškonis distanciją įveikė per 7 minutes ir 01 sekundę.

Vyrų dviviete valtimi plaukę Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris finišą pasiekė per 6 minutes 14 sekundžių. Moterų dviviečių valčių kategorijoje aukso medalius iškovojo Europos ir pasaulio jaunių čempionės Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė.

Lengvo svorio vyrų vienviečių finale triumfavo lietuvis Karolis Sunklodas, antroje vietoje palikęs estą Mikhelį Pari, o trečioje - savo tautietį Paulių Vaitkūną. K. Sunklodas atstovaus Lietuvai pasaulio jaunimo irklavimo čempionate.

Lengvo svorio vyrų dvivietėse valtyse rungtyniavusių sportininkų visos trys prizinės vietos atiteko lietuvių įguloms. Didžiausio susidomėjimo sulaukusiame vyrų aštuonviečių valčių plaukime pirmą ir antrą vietas iškovojo Lietuvos rinktinės komanda.

„Sulaukėme daug pagiriamųjų žodžių iš užsienio šalių kolegų, pačių sportininkų bei trenerių už gerai organizuotą renginį. Regata išskirtinė dėl joje dalyvavusių sportininkų meistriškumo. Be to, tai puiki repeticija prieš netrukus Trakuose įvyksiantį pasaulio jaunimo iki 23-ejų metų irklavimo čempionatą. Jėgas išbandyti galėjo ne tik sportininkai, bet ir renginio organizatoriai, savanoriai“, - sakė Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Dainius Pavilionis.

„Gintarinių irklų“ regata buvo paskutinis pasiruošimo etapas prieš liepos 10-15 d. pasaulio jaunimo iki 23-ejų metų irklavimo čempionatą – svarbiausią renginį Lietuvos irklavimo istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)