Patyrusių žaidėjų traumų į kampą įspraustas Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris į komandos sudėtį rungtynėms su lenkais įtraukė net dešimt gimtinėje žaidžiančių rankininkų. Tokio Lietuvos rankinio lygos atstovų desanto nacionalinėje ekipoje dar nėra buvę.

„Ką darysi, juk niekas iš šalies neateis ir neatsistos į senbuvių vietą, – rankomis skėsčiojo G. Savukynas. – Bėdų turime tikrai daugiau negu gerų naujienų. Puiku, kad patekome į antrą atrankos varžybų etapą, visi nori žengti ir paskutinį žingsnį į pasaulio čempionatą, bet problemų susikaupė išties daug.“

Nuostoliai išretino visas rinktinės grandis, o didžiausią galvos skausmą treneriui prieš sekmadienio dvikovą Vilniuje kelia kairiarankių žaidėjų, kurių iš rikiuotės iškrito net trys, stygius. Trūko ir laiko visaverčiam pasiruošimui, kadangi visi kandidatai į Vilnių suvažiavo tik šią savaitę.

„Laimėjus prieš šveicarus ir patekus į antrą atrankos etapą, optimizmo buvo daug. Bet kai iš trenerio gavau elektroninį laišką ir sužinojau apie komandos draugų traumas, nuotaika tapo nekokia. Vis dėlto negalima nuleisti rankų: į rinktinę dabar surinktas geriausias Lietuvoje žaidžiantis jaunimas, kuriam motyvacijos trūkti tikrai negali. Reikės kovoti ir kibti priešininkams į atlapus. Pažiūrėsime, kas iš to išeis“, – sakė vienas paskutinių prie rinktinės prisijungęs vartininkas Arūnas Vaškevičius, padėjęs Šafhauzeno „Kadetten“ klubui apginti Šveicarijos čempionų titulą.

„Puikiai žinome, ką gali lenkai, bet privalome nekreipti dėmesio į autoritetus. Nuo pirmų minučių turėsime optimaliai išnaudoti tai, ką visada atlikdavome geriausiai – ginti savus vartus. Reikės žaisti grubiai ir agresyviai, vengti techninio broko. Manau, bent jau neatrodysime beviltiškai, nors daug žmonių galvoja, kad bus priešingai. Žinoma, mūsų rinktinės praradimai dideli, bet jaunimas dirba noriai ir, manau, norės visiems parodyti, kad neveltui sulaukė tokio šanso“, – komandos draugui antrino Vaidotas Grosas.

Trys veteranai prieš kelis mėnesius paliko ir Lenkijos rinktinę, tačiau žaidėjų stygiumi lietuvių varžovai nesiskundžia. Pagrindinis galvosūkis lenkams – kuo pakeisti balandį su rinktine atsisveikinusį trenerį Bogdaną Wentą, 2007 ir 2009 metais atvedusį komandą ant planetos pirmenybių prizininkų pakylos. Rungtynėse su Lietuvos ekipa lenkams dar vadovaus buvę B. Wentos asistentai, kurie turės šansą užsirekomenduoti.

„Motyvacijos lenkams tikrai netruks, kadangi jie norės reabilituotis po nesėkmingo mėginimo prasimušti į Londono olimpines žaidynes. Bet ir mes nesiruošiame taikstytis su autsaiderių etikete ir pasistengsime namuose padaryti viską, ką mokame geriausio. Svarbiausia bus nepridaryti daug klaidų, nes tokio lygio komandos jų neatleidžia ir kiekvieną kartą nubaudžia“, – pažymėjo G. Savukynas.

„Lenkai visąlaik pasižymėjo fizine jėga, kietu vyrišku žaidimu. Jie turi ir dvimetrinių, ir dar aukštesnių žaidėjų, be to, jų technika taip pat yra gera. Lenkai turi viską, ko reikia norint žaisti rankinį“, – varžovus gyrė V. Grosas.

Tuo tarpu Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas Edis Urbanavičius vylėsi, kad lietuvius pirmojoje tarpusavio dvikovoje įkvėps sirgaliai.

„Jei žiūrovai ateis palaikyti mūsų bent jau taip pat, kaip paskutinėse rungtynėse su šveicarais, turėsime didelį privalumą. Mūsų komandos nusiteikimas nuo žiūrovų priklauso labai stipriai“, – pastebėjo LRF vadovas.

Primename, kad pirmąsias atkrintamąsias rungtynes dėl patekimo į pasaulio vyrų rankinio čempionatą lietuviai žais birželio 10 d., 16.45 val., Vilniaus „Siemens arenoje”. Atsakomosios rungtynės vyks birželio 17 d. Katovicuose, Lenkijoje.

2013 metų pasaulio čempionatas, kuriame varžysis 24 rinktinės, vyks Ispanijoje. Lietuviai į planetos pirmenybių finalinį etapą iki šiol yra patekę tik vieną kartą – 1997 metais Japonijoje jie užėmė dešimtą vietą.

Vilius Rašimas (Kauno „Granitas“);
Aistis Pažemeckas (Vilniaus „Šviesa“);
Tadas Stankevičius (Klaipėdos „Dragūnas“);
Andrius Gervė („HSG Barnstorf-Diepholz“, Vokietija);
Benas Petreikis („Dragūnas“);
Vaidas Trainavičius („Šviesa“);
Jonas Truchanovičius („Dragūnas“);
Karolis Stropus („Dragūnas“);
Gražvydas Juška („Dragūnas“);
Edvinas Vorobjovas (Kauno „Lūšis“);
Skirmantas Plėta („Šviesa“);
Arūnas Vaškevičius („Kadetten“, Šveicarija);
Augustas Strazdas („West Vien“, Austrija);
Vaidotas Grosas („BGK Meshkova“, Baltarusija);
Nerijus Atajevas („Creteil“, Prancūzija);
Gintaras Cibulskis („Cuenca“, Ispanija);
Aidenas Malašinskas („Granolers“, Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)