Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis svorio kategorijoje iki 96 kilogramų įveikė Baltarusijos atletą Sergejų Lapiną ir vokietį Peterį Ohlerį. Lemiamoje imtyje Vilius Laurinaitis nugalėjo norvegą Felixą Baldaufą ir iškovojo turnyro nugalėtojo titulą.

„Sportininkas patobulino techninę ir taktinę kovos vedimo puses. Jis atidus trenerių nurodymams. Kovoja atsakingai, be avantiūros. Viską pasako paprasti skaičiai. Statistika tokia – trejos varžybos Varšuvoje, Rygoje bei Frankfurte ir trys nugalėtojo titulai. Per atranką į olimpines žaidynes Vilius taip pat neatliko vien statisto vaidmenį, o laimėjo dvi kovas. Svarbu, kad neperdegtų prieš pagrindinius šių metų startus. Ramūnas Dagys aiškiai jautėsi ne savo lėkštėje. Jis grūmėsi sunkesniame svoryje. Iki rudens šio malonumo jam teks patirti dar ne kartą.

Kalbant apie Julių Matuzevičių, noriu pasakyti trumpai – pastangų daug, bet kartu apstu ir tuščio darbo. Frankfurte akivaizdžiai neatsiskleidė Artūras Sekus. Laimonas Gečas turėjo iniciatyvą, tačiau iki akcentuoto akordo vis pritrūkdavo žingsnelio. Mantas Knystautas – jauniausias ir lengviausias dalyvis sunkiasvorių turnyre. Matyt, jo varžovai vaikystėje daugiau valgė bandelių, todėl dabar Mantui paruošėme raumenų priauginimo programą“, – šypsosi rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas.

Tarptautiniame turnyre užimtos vietos:

Ramūnas Dagys (66 kg) – 10 vieta (22 dalyviai);

Laimonas Gečas (74 kg) – 14 (23);

Artūras Sekus (74 kg) – 21 (23);

Julius Matuzevičius (84 kg) – 12 (22);

Vilius Laurinaitis (96 kg) – 1 (10);

Mantas Knystautas (120 kg) – 5 (6).

Komandų įskaitoje Lietuvos rinktinė tarp devyniolikos ekipų užėmė šeštą vietą. Tarptautiniame turnyre galynėjosi 116 atletų.