Sportiškiausia Lietuvos mokykla tapo Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija. Jai įteiktas 5 tūkst. litų prizas. Antra ir trečia vietos atiteko Kėdainių mokykloms - Kėdainių „Aušros“ vidurinė mokykla ir Kėdainių rajono savivaldybės Akademijos gimnazija.

Renginį pradėjo, teisingai paruošti dviračius rungtynėms padėjo ir naudingus patarimus, būtinus žinoti kiekvienam dviratininkui, dalino Simona Krupeckaitė.

„Kiekvienas sportuoti norintis vaikas – tai didelė pergalė mokyklai, todėl labai jus visus sveikinu. Kiekvienas norintis sportuoti vaikas – didelė šventė man, kaip sporto aistruolei, tikiuosi, kad visi puikai praleisime dieną“, - kalbėjo S. Krupeckaitė.

Kėdainiuose vyko paskutinės projekto „Ateities čempionai“ varžybos. Pastaruosius du šeštadienius dėl sportiškiausios mokyklos titulo krepšinio aikštelėje, plaukimo rungtynėse ir lengvosios atletikos varžybose, stebimi legendinės krepšininkės Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės bei vienos perspektyviausių Lietuvos bėgikių Eglės Balčiūnaitės, varžėsi devintų-dešimtų ir penktų-šeštų klasių moksleiviai.

„Nors šiemet projektas nesutraukė tiek daug dalyvių, kiek tikėjomės, manau, jog tai – tik pradžia. Kadaise į olimpines žaidynes taip pat atvyko vos keturiolikos valstybių atstovai – panašus skaičius mokyklų šiemet užsiregistravo ir į „Ateities čempionus“. Na, o šiandien olimpiadoje varžosi jau daugiau kaip 11 tūkst. sportininkų ir tik todėl, kad organizatoriai nesustojo – nesustosime ir mes“, - projekto „Ateities čempionai“ finalo renginio atidarymo metu kalbėjo jo iniciatorius Saulius Grinkevičius.

Pasak S. Grinkevičiaus, toks projektas bus organizuojamas dar ne vienerius metus, tikintis, jog kasmet vis daugiau Lietuvos mokyklų prisidės prie vaikų aktyvumo skatinimo.

Varžėsi 9 komandos iš įvairiausių Lietuvos miestų: Alytaus, Kauno, Šiaulių, Ukmergės, Panevėžio, Vilniaus ir Elektrėnų.

Projektas „Ateities čempionai“ Lietuvoje vyksta jau antrus metus iš eilės. Pernai prasidėjęs teorine užduotimi moksleiviams, šiemet projektas kviečia susirungti dėl sportiškiausios Lietuvos mokyklos vardo. Pirmame etape projekto organizatoriai ragino Lietuvos vaikus sukurti dešimties žingsnių planą, kaip tapti čempionu.

Šiemet paskelbtame projekto „Ateities čempionai“ tęsinyje moksleiviai turės galimybę ne tik pademonstruoti vaizduotę, bet ir išmėginti jėgas mini olimpinėse žaidynėse. Gegužės mėnesį tris šeštadienius iš eilės vykstančiose varžybose mokyklų atstovai iš visos Lietuvos varžysis lengvosios atletikos, dviračių sporto, krepšinio ir plaukimo rungtyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją