Komandų įskaitoje į priekį išsiveržė „Velomanija–Niskama“, įveikusi praėjusio sezono maratonų taurės nugalėtoją „Top Team–Specialized“ ekipą. Treti - „Focus Vilnius“ atstovai.

„Pirmo maratono rezultatai per daug nenustebino, šių metų Druskininkų etapo nugalėtojai ir ankstesniais metais demonstravo gerą tempą. Nors P. Šiškevičius ankstesniuose maratonų taurės sezonuose buvo retas svečias, tačiau šio pavasario kalnų dviračių varžybose šventė jau ne vieną pergalę. Įdomu tai, kad Liuksemburgui atstovaujantis profesionalus dviratininkas Vytautas Kaupas, prieš savaitę laimėjęs Kaune vykusį plento dviračių maratoną, finišavo 12-as. Vis tik kalnų ir plento dviračių maratonų specifika labai skiriasi“, – po maratono sakė jo organizatorius Giedrius Adamonis.

Pasak organizatoriaus, moterų grupėje intrigą kiek sumažino tai, kad šįsyk nepasisekė praėjusių metų maratonų taurės nugalėtojai Kristinai Banevičiūtei – ji trasoje griuvo ir varžybas baigė tik 4-oje moterų elito grupės vietoje.

Mėgėjų, įveikusių pusės maratono – 34 km – distanciją, grupėje greičiausi buvo Marius Ganusauskas ir Milita Putiatina. Tarp mažiausiųjų pergale džiaugėsi tos pačios šeimos atžalos – Vladas ir Gloria Van Mechelen iš Belgijos.

Vienuoliktą kartą organizuojama Lietuvos dviračių maratonų taurė susideda iš 5-ių etapų. Antras maratonas vyks birželio 17 d. Vilniuje. Kas mėnesį vykstantys maratonai šį sezoną kalnų dviračių entuziastus taip pat sukvies ir į Molėtus bei Ignaliną, o taurės finalo etapas vyks rugsėjį Anykščiuose.

MTB kalnų dviračių taurės varžybos Druskininkuose
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)