„Prieš 5-6 metus Lietuvos čempionate startuodavo apie 100 sportininkų ir mes džiaugdavomės, kad renginys buvo gana masiškas.

Šis čempionatas jubiliejinis, o dalyvauti jame užsiregistravo net apie 250 sportininkų! Mano nuomone, tai yra nuoseklaus 10 metų LTKA darbo vaisius“, – sakė LTKA prezidentas Giedrius Dranevičius. – Visą dešimtmetį orientavomės tik į kokybę, geranoriškus ir šiltus santykius tarp klubų ir sportininkų, trenerių kvalifikacijos kėlimą, profesionalių teisėjų, aukšto meistriškumo sportininkų rengimą ir geografinę plėtrą. Likus keletui dienų iki jubiliejinio čempionato, nuoširdžiai džiaugiuosi nueitu keliu ir su optimizmu žvelgiu į ateitį“.

Šiemet Lietuvos čempionatą patikėta surengti klubui „Danas“, kuris ir rengia tradicinio karatė treniruotes Utenoje.

„Pernai čempionatas vyko Vilniuje, norisi, kad vyktų tradicinio karatė plėtra ir toliau nuo sostinės. Mūsų klubo sportininkams iš Utenos tai bus didžiulis įvykis. Jie galės startuoti gimtajame mieste, ateis pasižiūrėti draugai, tėvai. Čempionate turėtų dalyvauti apie 30 uteniškių“, – teigė „Dano“ įkūrėjas, šiuo metu vienas geriausių tradicinės karatė sportininkų šalyje Norbertas Motiejūnas. – Utena sutiko mus labai palankiai, savivaldybė prisideda kiek gali - skyrė Utenos sporto areną čempionato vykdymui, meras sutiko globoti renginį. Visi mieste nusiteikę labai geranoriškai, stengiasi padėti“.

Lietuvos čempionato favoritai komandų įskaitoje – tradiciniai. Dėl vietos pirmame trejetuke turėtų kovoti G. Dranevičiaus vadovaujama „Lūšis“, „Danas“, „Sanrei“, „Tikslas“ ir „Samurajus“.

„Manau, Lietuvos čempionato favoritais asmeninėse rungtyse reikėtų laikyti N. Motiejūną, Vadimą Akimovą ir Dominyką Žibutį. Tarp moterų šiuo metu aukščiausią meistriškumo lygį demonstruoja Dovilė Aladaitytė“, – pasakojo LTKA prezidentas. – Šį antradienį Dovilė ir aš, kaip teisėjas, gavome kvietimus dalyvauti Europos taurės varžybose. Tad D. Aladaitytė yra favoritė ne tik Lietuvoje. Tarptautinė tradicinės karatė federacija ją vertina, kaip vieną iš 8 geriausių sportininkių Europoje.“

Lietuvos čempionate geriausiai pasirodę sportininkai galės tikėtis teisės atstovauti Lietuvai pasaulio čempionate, kuris spalio 2-7 dienomis vyks Lodzėje (Lenkija).