Jie rungtyniavo individualiose pusės maratono, 10 km ar 5 km distancijų ir komandų estafetės rungtyse.

Renginio metu vyks ir specialus UNICEF vardo bėgimas – dar beveik 300 mažųjų sportininkų siekė atkreipti dėmesį į vargingą vaikų padėtį trečio pasaulio šalyse.


Dainius

Vilniaus pusmaratonio dalyviai galėjo pasirinkti pusmaratonio (21,098 km), 10 arba 5 kilometrų distanciją. Buvo galima bėgti ir 21 km 98 m distanciją komandų estafetėje. Komandą sudarė keturi dalyviai, pirmas kurių turėjo įveikti 6 km 98 m, o kiti trys ekipos nariai turėjo nubėgti po 5 kilometrus.

Pusmaratonio bėgimui buvo nustatytas 3 valandų laiko limitas ir įvesti amžiaus apribojimai. Jame dalyvauti galėjo tik ne jaunesni kaip 16 metų bėgikai. Tuo tarpu kitose distancijose amžiaus apribojimų nebuvo

Vilniaus pusmaratonis buvo tarsi generalinė repeticija prieš rugsėjo 9-ą d. rengiamą jau tradiciniu tampanti prestižinį renginį - Vilniaus maratoną.

„Bėgimas, kaip aktyvus laisvalaikio praleidimo būdas tampa vis populiaresnis – jį renkasi tiek profesionalūs sportininkai, tiek ir tie, kuriems smagu pramankštinti kojas su šeima ar draugais. Todėl šalia eilę metų rengiamo Tarptautinio Vilniaus maratono bei kitų bėgimo varžybų, šiais metais įvedėme naują pavasarinio bėgimo tradiciją – Vilniaus pusmaratonį“, – sakė Darius Mikulis, Všį „Tarptautinis maratonas“ direktorius.

Anot D. Mikulio, tokios šventės, kaip Vilniaus pusmaratonis, sulaukia didelio profesionalių bėgikų ir eilinių vilniečių bei sostinės svečių susidomėjimo – vieniems tai puiki proga išmėginti savo ištvermę, taip pat pasitreniruoti ruošiantis rudenį vyksiančiam Tarptautiniam Vilniaus maratonui, kitiems – galimybė praleisti laiką gryname ore, palaikyti bėgimo rungtyse dalyvaujančius šeimos narius ar draugus.

Pusės maratono laimėtoju tapo Vytautas Gražys, trasą įveikęs per 1 val. 13 min. 53 sek. Tuo metu komandų estafetės nugaėtojais tapo Paberžės RCN komanda – Valdas Dopolskas, Miroslavas Bloško, Arnoldas Žukovskis ir Edgaras Žigis. Jie įveikė distanciją per 1 val. 11 min. 47 sek.

Bėgikai entuziastai savo jėgas išbandė 10 km ir 5 km bėgimo rungtyse. Pastarosios nugalėtoju šiais metais tapo Justinas Kinderis, distanciją įveikęs per 16 min. 7 sek., o 10 km greičiausiai (per 31 min. 15 sek.) nubėgo ir laimėtojo vardą iškovojo Mindaugas Viršilas.

Visi keturių rungčių laimėtojai apdovanoti diplomais ir atminimo taurėmis, taip pat rėmėjų dovanos. Atminimo diplomai bei specialūs bėgimo marškinėliai įteikti ir kiekvienos iš keturių distancijų laimėtojams skirtingose vyrų ir moterų amžiaus grupėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)