Dėl bronzos varžysis Kelmės „Antivis-Etovis“ ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai bei „SM Tauro Šalčininkų“ merginos iš Vilniaus ir Lietuvos kūno kultūros akademija iš Kauno.

Tinklinio šventė žiūrovams

Lietuvos tinklinio federacija šiais metais nusprendė pakeisti finalo varžybų formatą ir vietoje serijos iki 3 pergalių rengti finalo ketverto varžybas, kurių metu aukso ir bronzos medalių savininkai paaiškės per vieną dieną.

Šie pakeitimai atlikti siekiant pritraukti daugiau žiūrovų į Lietuvos tinklinio čempionato finalo varžybas ir sukurti šventę šios sporto šakos gerbėjams.

„Tinklinis pastaraisiais metais Lietuvoje sparčiai populiarėja. Ši tendencija ypač ryški tarp paplūdimio tinklinio gerbėjų: kuriasi naujos mėgėjų lygos, daugėja elito ir pramoginių turnyrų, tačiau norime, kad ir salės tinklinis susilauktų deramo dėmesio. Nusprendėme suorganizuoti visas finalo varžybas per vieną dieną, kad šios sporto šakos entuziastams padovanotume didžiulę šventę.

Šeštadienį LEU didžiojoje salėje susirinks visi geriausi Lietuvos tinklininkai ir tinklininkės, treneriai ir teisėjai, tad galėsime išvysti aukščiausio lygio tinklinio reginį. Žiūrovams taip pat esame paruošę specialių atrakcijų, vyks pasaulyje populiarus stipriausio smūgio konkursas, kuriame tinklininkai varžysis, kieno smūgiuotas kamuolys aukščiausiai atšoka nuo žemės, taip pat pasirodys tinklinio šokėjų grupė „Kiss of the Beach“, - apie artėjantį tinklinio renginį pasakojo Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

Finalininkai kelia maksimalius tikslus

Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finale susigrums pirmą ir trečią vietas reguliariame sezone užėmusios ekipos. Pusfinalio serijoje „Flamingo Volley“ rezultatu 3:0 (3:1, 3:0, 3:0) įveikė VGTU, o šiauliečiai po dramatiškos kovos 3:2 (3:0, 0:3, 2:3, 3:2, 3:0) nugalėjo kelmiškius.

Artėjant sezono finišui, abiejų finalo dalyvių treneriai neslepia ambicijų pakovoti dėl pergalės ir džiaugiasi, kad per šį sezoną jų komandos smarkiai patobulėjo.

„Lyginant su sezono pradžia, dabar mūsų žaidimas žymiai greitesnis, tiksliau skirstomi kamuoliai, žaidėjai žymiai geriau supranta vienas kitą gynyboje. Tikimės, kad finalo mačo metu sužaisime taip, kaip iš tiesų galime ir tapsime šalies čempionais“, - sakė „Flamingo Volley“ vyriausiasis treneris Vasilijus Burakinskis.

„Finalams ruošiamės labai atsakingai ir rimtai. Nors ir laimėjome reguliarų sezoną, dar prieš pusfinalio varžybas savo žaidėjams pasakiau, kad ligi šiol mus lydėjusias pergales reikia pamiršti. Pusfinalyje tikrai nebuvome užmigę ant laurų, taip nebus ir finale. Prieš kelias dienas žaidėme du draugiškus mačus su aukšto lygio ekipa iš Daugpilio (Latvija) ir nors demonstravome gerą formą, bet neturėjome sudėtyje kapitono Andriaus Gaidžio, libero Liudoslavo Adomovičiaus ir abu kartus pralaimėjome. Tad visi žaidėjai tikrai bus alkani pergalės“, - nusiteikimą finalui įvertino V. Burakinskis.

Šiaulių „Elga-Master Idea“ treneris Aivaras Strockis džiaugėsi patekimu į finalą.

„Mūsų komanda yra jauniausia čempionate, tad prieš sezoną kėlėme sau tikslus patekti į stipriausiųjų ketvertą ir, jei pasiseks, kovoti dėl medalių. Dabar jau pasiekėme finalą ir tikrai tuo džiaugiamės, tačiau neketiname sustoti.

„Flamingo Volley“, daugelio akimis, yra šio mačo favoritai ir jau prieš sezoną jiems buvo kabinami aukso medaliai, tačiau mes esame vienintelė ekipa šiame sezone net dukart iš trijų susitikimų įveikusi vilniečius. Jie net patys pripažįsta, kad mūsų žaidimo stilius jiems nėra parankus, tad tikimės tuo pasinaudoti“.

„Po neįtikėtinai atkaklios pusfinalio serijos su Kelmės „Antiviu-Etoviu“ (serijoje prireikė net 5 susitikimų) turėjome mėnesio pertrauką, tad prie varžybų įpratusiai komandai formą išlaikyti nebuvo lengva. Pasitarę su trenerių kolektyvu sudarėme planą, surengėme savaitės trukmės fizinio pasirengimo stovyklą ir planuojame sužaisti keletą draugiškų mačų prieš finalus su kelmiškiais. Mūsų ekipos Achilo kulnu dažnai tapdavo skylėta gynyba, tačiau šiame sezone ženkliai patobulėjome ir tikėkimės finale tai pavyks pademonstruoti. Smagu, kad mūsų į Vilnių palaikyti atvyks daug šiauliečių. Žinau, kad ekipos gerbėjai užsisakinėja autobusus ir rengiasi gausiai bei triukšmingai palaikyti mūsų ekipą“, – apie pasiruošimą finalo mačui pasakojo A. Strockis.

Lietuvos čempionato finalo varžybos startuoja LEU didžiojoje salėje balandžio 21, šeštadienį, 11.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją