Šiuo metu jie kartu su praėjusių metų jaunimo čempionato finalininkais Mykolu Masilioniu, Gyčiu Ruzgiu, olimpinės rinktinės kandidate Lina Šaltyte bei jaunių rinktinės nariais broliais Andriumi ir Vytautu Lapatiukais dalyvauja tarptautinėje „Memorial D'Aloja“ regatoje Italijoje.

Regata šiemet ypatingai gausi dalyviais: joje dalyvauja irkluotojai iš 26 pasaulio šalių. Sportininkai rungsis 22 rungtyse suaugusiųjų ir jaunių amžiaus grupėse. Piediluko miestelio nacionalinis irklavimo centras šiuo metu talpina net 198 valtis.

Balandžio 13-ą diena, penktadienis, nesėkminga buvo tik dviem Lietuvos įguloms: vienvietininkams G. Ruzgiui ir L. Šaltytei. Šie irkluotojai, startuodami atrankos plaukimuose, į finalą nepateko ir kovos tik dėl 7-os vietos.

Savo atrankos plaukimą užtikrintai laimėjo M. Griškonis (7:23,96).

Antri dviviete porine finišavę S. Ritteris ir R. Maščinskas (6:37,24), nusileidę trasos šeimininkų įgulai Rutai Pietro ir Luini Elia (6:35,41). Vaikinai pateko į A finalą ir rungsis dėl apdovanojimų.

Mykolas Masilionis (7:42,76) nusileido Kipro irkluotojui Sofokleousui Valentinosui (7:40,95) ir taip pat finišavo antras. Šie du irkluotojai tai pat įveikė kvalifikacinį plaukimą ir susitiks finale kartu su M. Griškoniu.

Intriguojantis plaukimas vyko tarp moterų vienvietininkių. Šimtųjų sekundės tikslumu grūmėsi serbė Ivana Filipovič, 2011 metų pasaulio čempionė Frida Swensson ir D. Vištartaitė. Kvalifikacinį plaukimą laimėjo serbė, antra buvo švedė, o trečia – mūsiškė.

Pirmi savo kvalifikaciniame plaukime buvo ir broliai Lapatiukai. Šeštadienį ir sekmadienį Lietuvos komanda dalyvaus finalo plaukimuose.

Balandžio 13-a buvo laiminga ir Lietuvoje likusiems irkluotojams, nes būtent šią dieną pagaliau ištirpo ledas Galvės ežere ir visos rinktinės pagaliau galės treniruotis Trakuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją