Medžioklė nebuvo sėkminga

Londono olimpinėse žaidynėse Lietuvos dviračių treko meistrų delegacija bus kukliausia nuo 2000 metų Sidnėjaus žaidynių, kuomet olimpiniame treke startavo vienintelė Rasa Mažeikytė.

Tiek komandų sprinto duetas, tiek komandinių persekiojimo lenktynių trio, tiek daugiakovininkė Aušrinė Trebaitė suklupo žengdamos paskutinį žingsnį ir nepateko į olimpiadą.

„Esame nusivylę. Pagerinome komandų persekiojimo lenktynių Lietuvos rekordą 1,5 sek., bet tai mums kelio į olimpiadą neatvėrė. Dar labiau nepasisekė A. Trebaitei. Jai tereikėjo aplenkti prancūzę Pascale Jeuland, kuri atrodė labai silpnai, bet mūsiškė griuvo...

Šie metai mums buvo kaip užkeikti. Ruošėmės rimtai ir sąžiningai, bet vis kažkas sukliudydavo. Tiek negandų seniai nesu matęs“, – apgailestavo A. Jakimavičius, pabrėžęs, kad nesėkmės lietuves lydėjo ne tik Australijoje, bet ir viso sezono metu.

Treneris priminė, jog komandų sprinto rungtyje lietuvėms rinkti olimpinės atrankos reitingo taškų neleido S. Krupeckaitės partnerės Gintarės Gaivenytės trauma, iš rikiuotės buvo iškritusi komandinių persekiojimo lenktynių atstovė Vilija Sereikaitė, o Melburno treke susižeidė ir A. Trebaitė.

Galiausiai iš visos lietuvių rinktinės liko vienintelė S. Krupeckaitė, Londone dalyvausianti sprinto ir keirino rungtyse.

„Žinoma, norėjosi daugiau kelialapių, bet, jei Simona Londone startuos sėkmingai, visi tai pamiršime“, – optimizmo neprarado A. Jakimavičius.

Skausmą ir šoką pakeitė apmaudas

Praėjusį savaitgalį finišavusiame pasaulio čempionate dvigubai nepasisekė A. Trebaitei. Komandų persekiojimo lenktynėse startavusi su V. Sereikaite ir V. Pikauskaitei ji tenkinosi 11 vieta, kurios nepakako pakilti olimpinės atrankos reitinge.

Sportininkė vylėsi atsigriebti daugiakovės varžybose, bet antroje rungtyje – lenktynėse dėl taškų – griuvo ir planetos pirmenybes baigė ligoninėje.

Nors A. Trebaitė bandė tęsti lenktynes, dviratininkė greitai suprato, kad važiuoti nebegali. Ligoninėje lietuvei buvo diagnozuotas raktikaulio lūžis.

„Net neprisimenu, kaip tai atsitiko. Viską užgožė skausmas ir šokas, o paskui dar ir apmaudas. Turėjau realią galimybę patekti į žaidynes, labai norėjau ten nuvažiuoti – ne tik dėl savęs, bet ir dėl trenerių, federacijos vadovų. Tačiau kartais nutinka tai, kas nuo tavęs nepriklauso“, – krimtosi A. Trebaitė.

Teisėjams turi pastabų

Vienintelės sėkmę Lietuvos atstovams atnešusios sprinto rungties kulminacija taip pat buvo atmiežta lašu kartėlio.

Primename, kad sprinto finale S. Krupeckaitė grūmėsi su legendine brite Victoria Pendleton. Didžiosios Britanijos sportininkė laimėjo pirmą važiavimą, o po antro pergalę jai įskaitė teisėjai, nusprendę, kad S. Krupeckaitė pažeidė taisykles kirtusi juodą liniją.

„Tas sidabro medalis galėjo būti ir auksinis. Žinote, teisėjai kai kada linkę nepastebėti mažų prasižengimų. Simona nei pirma, nei paskutinė už linijos išvažiavo, be to, savo varžovei ji nesutrukdė, o iki finišo dar buvo toli. Bet teisėjai šiemet mums buvo labai griežti“, – rankomis skėsčiojo A. Jakimavičius.

Teisėjų rūstybę S. Krupeckaitė pajuto ir komandų sprinto varžybose, kuomet jos ir G. Gaivenytės duetas buvo diskvalifikuotas dėl klaidos susikeičiant.

Simona Krupeckaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją