Smegenų sukrėtimą patyrusį Roką Bazį aikštelėje pakeitė pasveikęs Mauras Baltrukonis.

Pirmojo įvarčio ilgai laukti nereikėjo – lietuviai puikiai sugebėjo pasinaudoti žaidėjų skaičiaus persvara ir jau antrą žaidimo minutę varžovų vartininkas traukė ritulį iš savo vartų (1:50 – Ilja Četvertakas po Danieliaus Bogdziulio perdavimo). Antrą įvartį po įspūdingo reido smeigė pats komandos kapitonas D. Bogdziulis (5:19 – po Kosto Kirilovo perdavimo).

Po minutės Kroatijos rinktinės vartininkas vėl griebėsi už galvos – Domininykas Bisturys pasiuntė ritulį į vartus (6:20 – po Manto Marcinkevičiaus perdavimo). Kroatijos rinktinės strategai nedelsdami reagavo ir pakeitė savo vartininką.

„Gal jums reikėtų priminti ledo ritulio istorinius pavyzdžius, kaip greitai galima pralaimėti „laimėtas“ rungtynes? – rūbinėje po pirmo kėlinio savo auklėtinių klausė vyriausiasis rinktinės treneris Andrejus Jadkauskas. – Jeigu leisime varžovams pelnyti kokį nors kvailą įvartį, jie pajaus žaidimo skonį ir po to turėsime lakstyti už galvų susigriebę“.

Treneris pastebėjo, kad įmušę tris įvarčius vaikinai atsipalaidavo.

„Muškite dažniau į vartus. Juk esame nemažai kalbėję, kad žaisdami daugumoje turime žaisti per gynėjus. Kol kas nebuvo nė vienos atakos per juos. Duokite jiems ritulį, puolėjai, o gynėjai tegul meta į vartus, tik nepamirškite, kad kažkas tuo metu turi būti prie vartų, kad pataisyti metimą“, - savo žaidėjų prašė treneris.

Įpusėjus antram kėliniui lietuviai įmušė ketvirtą įvartį (32:08 – D. Bogdziul po I. Četvertako perdavimo).

Penktą įvartį įmušė tre2io kėlinio pradžioje pasinaudoję žaidėjų persvara aikštėje (54:08 – Paulius Gintautas po Danieliaus Nomanovo perdavimo). Šeštą įvartį pelnė D. Nomanovas paskutinę rungtynių minutę (59:26 po Ugniaus Čižo perdavimo).

Geriausiu Lietuvos komandoje šiose rungtynėse buvo pripažintas vartininkas Simas Baltrūnas, o viso čempionato metu – vartininkas Donatas Žukovas, kuriam buvo įteiktas „Tissot“ laikrodis.

„Iki septintos valandos vakaro esame pirmoje vietoje. Žinoma, apmaudu, kad toliau ne viskas priklauso nuo mūsų, bet gal fortūna mums nusišypsos ir mes pakilsime ir iki paties aukščiausio laiptelio. Esu įsitikinęs, kad mes esame verti bent sidabro, - rūbinėje po pergalės kalbėjo komandos vadybininkas Andrejus Korneičiukas. – Ačiū jums už tokį puikų čempionatą, kurį padovanojote visai Lietuvai“.

* * *

Trečią pergalę penktose Olandijoje vykstančio pasaulio jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio čempionato antrojo diviziono šešių komandų A grupės turnyro rungtynėse iškovojo ir pirmą vietą užsitikrino Pietų Korėjos (12 tšk.) rinktinė.

Korėjiečiai penktadienį 4:3 (3:0, 1:1, 0:2) palaužė ketvirtoje pozicijoje likusius Didžiosios Britanijos (5 tšk.) bendraamžius.

Tuo metu paskutiniame mače Rumunijos atstovai 10:5 (3:0, 3:2, 4:3) pranoko šeimininkės Olandijos rinktinę ir užėmė antrą vietą. Olandai liko paskutiniai, šešti, ir atsisveikino su antro diviziono A grupe.

Galutinė antrojo diviziono A grupės turnyro lentelė:


1.Pietų Korėja5311017:1212
2.Rumunija5400125:1512
3.Lietuva5310122:1111
4.Didžioji Britanija5110316:175
5.Kroatija510138:234
6.Olandija5001416:261

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją