Atsisakė treniruočių stovyklos

Į Melburne balandžio 4-8 dienomis vyksiančias planetos pirmenybes S. Krupeckaitė su vyru ir treneriu Dmitrijumi Leopoldu bei komandos drauge Gintare Gaivenyte išvyks šį savaitgalį.

Patyrusi 29-erių dviračių treko meistrė turėjo galimybę keltis į Australiją anksčiau ir skirti laiko aklimatizacijai, bet pasirinko kitokią taktiką.

„Australijoje buvome jau daug kartų ir išbandėme įvairias aklimatizacijos metodikas. Nusprendėme, kad man palankiausia bus skristi kone tiesiai į startą“, – DELFI aiškino S. Krupeckaitė.

Priešingai nei sprinterės, tempo rungčių atstovės Vilija Sereikaitė, Svetlana Pauliukaitė, Aušrinė Trebaitė ir Vaida Pikauskaitė į Australiją išvyko kovo viduryje ir šiuo metu stovyklauja netoli Melburno.

Gaudys ukrainietes

S. Krupeckaitė pasaulio čempionate dalyvaus keirino, sprinto ir komandų sprinto rungtyse. Būtent pastaroji šįsyk bus svarbiausia Lietuvos dviračių treko rinktinės lyderei.

S. Krupeckaitė jau rami dėl kelialapių į Londono olimpinių žaidynių keirino ir sprinto varžybas, tuo tarpu komandų sprinte jos ir G. Gaivenytės duetas dar turi neužbaigtų reikalų.

Olimpiniai kvietimai dviračių treko atstovams iškart po pasaulio pirmenybių bus išdalinti atsižvelgiant į olimpinį reitingą, kuris buvo skaičiuojamas pastaruosius du sezonus.

Komandų sprinto įskaitoje lietuvės šiuo metu užima 8-ą vietą, o į Londono žaidynes pateks 10 duetų. Tačiau Europos atstovėms rezervuotos tik penkios vietos – būtent tiek konkurenčių iš Senojo žemyno šiuo metu lenkia Lietuvos porą olimpiniame reitinge. Tad Melburne S. Krupeckaitė ir G. Gaivenytė pirmiausia taikysis aplenkti laipteliu aukščiau besirikiuojančias ukrainietes.

„Labai noriu, kad į Londoną važiuotų ir Gintarė, nes kartu įdėjome daug darbo siekdamos olimpinio kelialapio“, – sakė S. Krupeckaitė.

Spaudimo nejaučia

Dviratininkė teigė esanti patenkinta sklandžiu pasirengimu pirmenybėms ir dabartine savo sportine forma, tačiau apie Lietuvos sporto mėgėjams jau savaime suprantamu reiškiniu virtusius medalius kalbėjo atsargiai.

„Visada norisi užlipti ant pjedestalo, bet šįkart nesigraužčiau ir likusi be medalių. Labiau norėčiau apdovanojimą iškovoti olimpinėse žaidynėse. Vis dėlto jos – pagrindinis ketverių metų darbo tikslas. Žinoma, nesakau, kad pasaulio čempionate važiuosiu viena koja. Stengsiuosi, kovosiu – tiesiog nelabai nusiminčiau, jei nepavyktų“, – aiškino S. Krupeckaitė.

Primename, kad 2011-ais planetos čempionate ji pelnė sprinto rungties sidabrą, o per ketverius metus iš viso iškovojo net dešimt pasaulio pirmenybių apdovanojimų.

Melburne kovą dėl vietos olimpinėse žaidynėse pratęs ir Lietuvos komandinio persekiojimo lenktynių trijulė bei daugiakovės varžybose dalyvaujanti A. Trebaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją