„Pasirengimas vyksta sklandžiai, visos puikiai nusiteikusios, darbingos. Sudėtingiausia atlaikyti laiko skirtumą ir aklimatizuotis. Bet treneris viską puikiai išmano ir iki Pasaulio čempionato tikimės pasiekti gerą formą“, - pasakojo Lietuvos dviračių treko rinktinės narė, pasaulio individualaus persekiojimo prizininkė Vilija Sereikaitė.

Vadovaujama trenerio Antano Jakimavičiaus grupė dviratininkių įsikūrė išnuomotame name Džilonge, už 75 km 5 pietvakarius nuo Melburno, kur balandžio 4—8 dienomis vyks Pasaulio dviračių treko čempionatas, galintis atverti Lietuvos moterų treko rinktinei kelią į Londono olimpiadą. Namą surasti ir išsinuomoti padėjo vietos lietuviai, kurie rūpinasi tautiečiais.

Į Australiją nuvyko V.Sereikaitė, Svetlana Pauliukaitė, Aušrinė Trebaitė, Vaida Pikauskaitė ir du aptarnaujančio personalo nariai. Garsiausia Lietuvos dviračių treko atstovė Simona Krupeckaitė į Melburną keliaus kovo 31 dieną.

Pirmoji Lietuvos dviratininkių grupė į Australiją nuvyko anksčiau, nes tempo rungčių dalyvėms reikia daugiau laiko aklimatizacijai.

Pasak 25 metų panevėžietės V.Sereikaitės, vietos lietuviai pasitiko Lietuvos delegaciją oro uoste, atvežė iki vietos, apgyvendino, pasirūpino, kad svečiai nebūtų alkani.

„Tai tikrai labai malonūs ir geranoriški žmonės, - sakė V.Sereikaitė. – Jie domisi, klausinėja apie dviračių treko rungtis, taisykles. Aišku, kalbamės ir apie Lietuvą, jie pasakoja apie savo gyvenimą Australijoje“.

Iki šiol Lietuvos dviratininkėms neteko susidurti su egzotiška Australijos gamta.

„Didelės egzotikos pro langus nematome. Ka matome - tai dailūs, gražūs, neaukšti kaimynų namukai, - pasakojo V.Sereikaitė. – Čia labai ramu, gyvename erdviame name, visos turime po kambariuką, galime gerai pailsėti, išsimiegoti“.

Šiuo metu Australijoje – ruduo. Temperatūra Džilonge dieną būna 20-24 laipsnių Celsijaus. Pasak V.Sereikaitės, tai - tai idealus oras treniruotis, nesekina saulė.

Lietuvos komanda taip pat išsinuomavo automobilį, kad treneris galėtų lydėti komandą treniruočių plente metu, visi galėtų važinėti į treką ir gabentis dviračius.

Pasak V.Sereikaitės, merginos maitinasi įprastai, treneris visada sudaro specialų valgiaraštį, kad organizmas gautų visų reikalingų medžiagų.

„Maistas gana įvairus. Taip pat mes pasidomime ir tuo, kad į kai kurias šalis keliaujant reikia valgyti daugiau baltymų turinčio maisto, į kitas – angliavandenių. Juk nuo maisto ir rezultatas dažnai priklauso“, - pasakojo V.Sereikaitė.

Netrukus Lietuvos treko komanda kelsis į Melburną ir pradės treniruotes treke. Ten ir įvyks lemiama kova su Baltarusijos rinktine siekiant kelialapių į Londoną.

„Treniruotis niekada nebūna lengva. Bet, kaip sako treneris, nepasiduokim nuotaikai ir eikim į priekį. Mes juo ir tikime. Tikime, kad viskas bus gerai“, - sakė V.Sereikaitė, kartu su komandos draugėmis dalyvausianti ir rudenį Panevėžyje vyksiančiame Europos dviračių treko čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją